Városlista
2024. április 21, vasárnap - Konrád

Hírek

2012. December 19. 08:31, szerda | Helyi
Forrás: KEMRFK

A legtöbben megfogadták a tanácsot: ha iszik, ne vezessen!

A legtöbben megfogadták a tanácsot: ha iszik, ne vezessen!

Pénteken és szombaton fokozott ellenőrzést tartott a megyei rendőr-főkapitányság, mely elsősorban az egyik legfőbb baleseti kockázati tényezőre, az ittas vagy bódult állapotban történő vezetésre irányult.

Köztudott, hogy a járművezetői képességeket az alkohol, illetve más tudatmódosító szerek hátrányosan befolyásolják. Az ittas gépjárművezetők potenciális veszélyt jelentenek a közlekedés többi résztvevőjére. Alkoholos befolyásoltság alatt romlanak a vezetői képességek, lassulnak a reflexek, megnő a reakcióidő. Mindezen körülmények megnövelik a balesetek bekövetkezésének kockázatát.

Éppen ezért az ittas sofőrök kiszűrése az ellenőrzés egyik fő célját képezte. Az intézkedés alá vont sofőrök mindegyikénél ellenőrizték múlt héten a rendőrök, fogyasztott-e a vezetési képességre hátrányosan ható szert. Az ellenőrzés alá vont 297 személy közül csupán négyen bizonyultak ittasnak. Ebből három fővel szemben közigazgatási bírság kiszabására került sor, egy esetben pedig a vezetői engedély helyszíni elvétele vált szükségessé.

A biztonsági öv használatának elmulasztása miatt három fővel szemben szabtak ki közigazgatási bírságot az egyenruhások, egyéb közlekedési szabálysértés miatt pedig öt személy ellen tettek szabálysértési feljelentést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT