Városlista
2022. május 20, péntek - Bernát, Felícia

Hírek

2021. Május 12. 07:18, szerda | Helyi

A Let’s Colour 2021 pályázati forrásból szeretné megújítani ebédlőjét az esztergomi leánynevelő intézet

A Let’s Colour 2021 pályázati forrásból szeretné  megújítani ebédlőjét az esztergomi leánynevelő intézet

Az esztergomi EMMI Speciális Gyermekotthoni Központ, Általános Iskola és Szakiskola (régen MAKI, vagy Leánynevelő Intézet) az esztergomiak segítségét kéri abban, hogy sikerrel szerepeljen egy pályázaton.

A Let’s Colour 2021 pályázaton való sikeres részvétel esetén ugyanis elegendő festékipari anyagot kapnak ahhoz, hogy kicsinosíthassák ebédlőjüket.

A pályázati kiírás szerintMagyarország területén élő bármely közösség, jelentkezhet, aki a környezetében lévő elszürkült, leromlott, vagy csak egyszerűen színtelen közösségi térben található beltéri vagy kültéri falfelületet szeretné színekkel újravarázsolni.

Mivel az intézményben elhelyezett lányok az ország legváltozatosabb pontjairól érkeztek, jellemzően problémás családi háttérrel és egyéb nehezítő körülményekkel terheleve, ezért az ő baráti körük vagy családjuk támogató szavazatára az intézmény nem számíthat. A "leánynevelőben" dolgozó szakemberek azonban a nehezített pálya ellenére is szeretnék, ha az ott élő közel 60 gyermeknek egy színesebb világot tudnának biztosítani, most ezzel a lehetőséggel élve.

Belépés a pályázó oldalára:https://letscolour.hu/palyazat/kzssgnk-szn-tere?fbclid=IwAR1zj7RHNuVv57NpVlS4e_m1DzMPU8PF1U-rC2JMNkLqZbP9oJaLZkfKXYo

Szavazni regisztráció után lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 20. 09:07, péntek | Helyi

Tokodi Nyitott Pincék 2022

2021-ben új korszak kezdődött a tokodi pincevölgyben, a megújult Borkultúra Egyesület, valamint az Együtt Tokodért Egyesület közös kooperációjában rendeztük meg újra, többségében helyi borászokkal a Tokodi Nyitott Pincék rendezvényt

2022. Május 19. 19:10, csütörtök | Helyi

FANFESZT ESZTERGOMBAN!

Na most figyelj, Esztergom! 🤩 Érkezik hozzátok a FanFESZT!, az év legkirályabb eseménye! 😉

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Holnap lesz a hét legmelegebb napja

Pénteken újra 30 fok felett alakul a hőmérséklet az ország legnagyobb részén.