Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Február 27. 14:35, csütörtök | Helyi
Forrás: (x)

A Logosz Cégcsoport 6 szolgáltatása

A Logosz Cégcsoport 6 szolgáltatása

A vállalkozás, vagy cég létrejöttekor, minden esetben szükség van egy székhelyre, hiszen nélkülözhetetlen egy olyan cím, ahová a vállalkozással, a céggel kapcsolatos iratok, levelek, küldemények érkeznek,

illetve ahol a Nemzeti Adó - és Vámhivatal munkatársai elérhetik a vállalkozás képviselőjét. A 2006. évi V. 7§ (1) törvény rendelkezik a székhelyről: „A cég székhelye a cég bejegyzett irodája. A bejegyzett iroda a cég levelezési címe, az a hely, ahol a cég üzleti és hivatalos iratainak átvétele, érkeztetése, őrzése, rendelkezésre tartása, valamint ahol a külön jogszabályban meghatározott, a székhellyel összefüggő kötelezettségek teljesítése történik.” A cég székhelyét cégtáblával szükséges jelölni. Ugyanennek a törvénynek a további rendelkezése (7§ (4)): „Cég székhelye, telephelye és fióktelepe olyan ingatlan lehet, amely a cég tulajdonát képezi, vagy amelynek használatára – ideértve a székhelyszolgáltatás útján biztosított székhelyhasználatot is – a cég jogosult.”

1. Székhelyszolgáltatás

Ma már működnek olyan székhelyszolgáltatók, amelyeknek többek között az a feladata, hogy minél több terhet vegyenek le a vállalkozás elindítójáról, illetve a már meg lévő vállalkozás, vagy cég vezetőjéről, merthogy a székhelyszolgáltatók nem csupán újonnan indult vállalkozók, hanem már meglevő vállalkozások, vállaltok és cégek hivatalos ügyeinek intézését is vállalják. A székhelyszolgáltatókkal szembeni elvárásokat a 2017. évi CL. törvény, valamint a 7/2017. (VI.1) IM rendelet tartalmazza: „A székhelyszolgáltató az a személy, aki, vagy amely üzletszerű gazdasági tevékenységként az adózó üzleti és hivatalos iratainak munkaidőben történő átvételéről, érkeztetéséről, megőrzéséről, rendelkezésre tartásáról, valamint a székhellyel összefüggő kötelezettségek teljesítéséről, így különösen a cég (megbízó) székhelyéhez és a cégiratokhoz kapcsolódó hatósági kényszer-intézkedések tűréséről.”

A Logosz Cégcsoport is ilyen székhelyszolgáltató. A Logosz Cégcsoport 2005-ben alakult, és a székhelyszolgáltatás mellett más szolgáltatásokat is biztosítanak: cégalapítás, cégmódosítás, cég adása és vétele, illetve bélyegzőkészítés. A székhelyszolgáltatás Budapesten a következő kerületekben érhető el: II., III., VI., VII., VIII., XI., XIII., XIV., XV., XVI., XXII. kerület. Vidéken is működtetnek székhelyszolgáltatást, mégpedig a következő városokban: Debrecen, Győr, Kecskemét, Nyíregyháza, Pécs, Székesfehérvár, Szolnok, Veszprém.

A vállalkozást indítónak a Nemzeti Adó - és Vámhivatalnál, mindenképpen be kell jelentenie, ha székhelyszolgáltatást vesz igénybe.

2. Cégalapítás

A Logosz Cégcsoportnak az a célja, hogy segítséget nyújtson mindazoknak, akik cégalapítás előtt állnak. A Logosz ingyenes tanácsadást biztosít mindazoknak, akik cégalapítás, vagy vállalkozás indítása előtt állnak. A cégcsoport munkatársai segítenek kiválasztani a megfelelő adózási módozatot, tevékenységi kört és vállalkozási formát. A Logosz Cégcsoportnál, mind a székhelyszolgáltatás, mind a cégalapítás díja kedvező.

3. Cégmódosítás

A Logosz Cégcsoport a cégmódosítással összefüggő ügyintézésében is az ügyfelek rendelkezésére áll. Cégmódosításról beszélünk, amikor a cégnév kerül megváltoztatására. Cégnév módosításkor a cégnévnek a választott cégforma megnevezését, valamint legalább a vezérszót tartalmaznia kell. Cégmódosítás az is, amikor a létesítő okiratban történik módosítás. A tagok személyes adataiban bekövetkezett változás is cégmódosításnak számít. Módosításra van szükség az egyéb, a cégjegyzéket érintő változások esetén. Ilyen lehet az ügyvezető megbízatásának a meghosszabbítása, vagy a cég honlapcímének bejelentése, avagy módosítása.

Végezetül, a társasági szerződés módosítása is a cégmódosítás körébe tartozik. Ide tartoznak a vezető tisztségviselőket érintő változások, a székhely, a telephely és a fióktelep módosítása és a tevékenységi kör bővítése, módosítása.

4. Cég adásvétel

A Logosz Cégcsoport segítséget nyújt a cég eladásban és a cég vételben is. A cégtulajdonosnak tudnia kell, hogy a cég értéke nem azonos a vételárral, éppen ezért a cégérték meghatározása nagyon fontos a cégeladás során. A cégérték nem csak számolható, de döntésekkel befolyásolható és a külső tényezők függvényében is változhat. A Logosz Cégcsoport kétféle csomagajánlatot is biztosít az érdeklődőknek: cég adásvétel Budapest, 1-2 fős cég esetén, illetve cég adásvétel Budapesten 3 vagy több személyes cég esetén.

5. Könyvelés

A Stabil Kontakt Kft., mint a Logosz Cégcsoport partnercége, okleveles adótanácsadóval, könyvvizsgálóval és regisztrált mérlegképes könyvelőkkel áll a régi és a leendő ügyfelei szolgálatába. A szolgáltatásaikra garanciát vállalnak, hiszen felelősségbiztosítással rendelkeznek.

Könyvelésre minden vállalkozásnak és cégnek szüksége van, hiszen a könyvelés során tartják nyilván és vezetik az olyan gazdasági eseményeket, amelyek nagymértékben hatnak a vállalkozás jövedelmi és pénzügyi helyzetére.

A könyvvitelt minden üzleti év végén le kell zárni, és ez alapján a cég pénzügyi helyzetéről beszámoló is készül, amelyet nyilvánosságra is kell hozni.

6. Kézbesítési megbízott

A LOGOSZ Cégcsoport székhelyszolgáltatást megrendelő ügyfelei részére kézbesítési megbízott csomagajánlatot is felkínál. Ezt a szolgáltatást ½ évre, 1 évre és 2 évre is igénybe lehet venni. A csomagajánlat rejtett költségek nélkül és a szerződés hűségnyilatkozat nélkül értendő.

A 2006. évi V. törvény 31. § 2. bekezdése rendelkezik arról, hogy mikor szükséges kézbesítési megbízottat kijelölni: „Ha a bejegyzési kérelemben külföldi jogi személy vagy jogi személyiség nélküli gazdasági társaság szerepel, vagy a bejegyzési kérelemben feltüntetett külföldi természetes személy nem rendelkezik magyarországi lakóhellyel, a bejegyzési kérelemben kézbesítési megbízottat kell megjelölni.”

A kézbesítési megbízott egyik kiemelt feladata, hogy a külföldi személy részére kézbesítendő iratokat átvegye és azokat a megbízó számára továbbítsa.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT