Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2023. Augusztus 11. 12:51, péntek | Külföld
Forrás: MTI

A magyar katasztrófavédelem segítséget ajánlott az árvíz sújtotta Szlovéniának

A magyar katasztrófavédelem segítséget ajánlott az árvíz sújtotta Szlovéniának

A magyar katasztrófavédelem búvárcsapatot, szivattyúkat, munkagépeket és az árvízi védekezéshez szükséges eszközöket ajánlott fel az árvízi helyzet kezelésére Szlovéniának.

Emlékeztettek arra, hogy a múlt hétvégi felhőszakadások Szlovéniában komoly árvizeket okoztak, és az áradások hatalmas pusztítást végeztek, több ezer embernek kellett elhagynia az otthonát.

Ebben a helyzetben Magyarország az OKF útján 22 tagú, terepjárókkal, csónakokkal felszerelt búvárcsapatot, 6 nagy teljesítményű szivattyút és kezelőszemélyzetét, 2 kotrógépet, 2 billenőplatós teherautót, 2 műszaki szakértőt, homokzsákokat, fektetőanyagokat és árvízi védekezéshez szükséges egyéb eszközöket ajánlott fel a szomszédos országnak - sorolták.

A felajánlott szakemberek és eszközök csak a segítség elfogadását követően indulnak Szlovéniába - tartalmazza az OKF közleménye.

Fotó: Youtube

Címkék: árvíz, szlovénia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.