Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2022. Február 15. 07:38, kedd | Helyi

Stipits Zoltán a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltje

Stipits Zoltán a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltje

Stipits Zoltánt indítja a Kétfarkú Kutya Párt Komárom-Esztergom megye 2. sz. országgyűlési egyéni választókerületében.

A képvislőjelölttel az InfoEsztergom készített interjút.

- Mit kell tudni rólad?

-Esztergomban születtem 1984-ben, iskoláim egy részét is itt végeztem, Esztergom-kertvárosban élek. Jelenleg egy fuvarozó vállalkozást irányítok, ami nemzetközi fuvarszervezéssel és idegenforgalommal kapcsolatos tevékenységekkel foglalkozik.

- Mikor kezdtél érdeklődni a közélet, a politika iránt és hogyan kerültél kapcsolatba a kutyapárttal?

A politika iránt már a középiskolában elkezdtem érdeklődni, érdekeltek a társadalmi folyamatok, változások. 2010-ben az LMP támogatásával, de független jelöltként indultam a helyhatósági választásokon, majd 2014-ben szintén függetlenként újra megkíséreltem, hogy az esztergomi 10. sz. választókörzet érdekeit képviselőként érvényesítsem, akkor ez nem sikerült.
A Kétfarkaúkkal a 2018 as országgyűlési kampány előtt, egy városszépítő akción találkoztam Szentendrén, amiből idővel baráti kapcsolat alakult ki, egyáltalán nem „párt szellemben” vagy „párt ideológiát” követve.
A mottónk az volt, hogy csináljunk valami szépet, hasznosat, vicceset. Vagy ebből legalább kettő igaz legyen rá.

- Mit gondolsz, a Kutyapárt miben más, mint a többi párt, miért kell egy korábbi „vicc pártot” most komolyan venni?

- A többi párttal ellentétben, mi nem gyűlöletkeltésben látjuk a megoldást. Sok éve csak azt halljuk, hogy a TV híradó, vagy a politikusok megmondják MA kit utáljunk.

- Mennyire ismered a körzeted, melyek a legégetőbb problémák? Mi az, amin rögtön dolgozni kezdenél megválasztásod esetén?

- Az egyik legsúlyosabb gond az orvoshiány. Fel kell lépni az orvosok elvándorlása ellen, maradásra ösztönző programok bevezetésével. El kell kezdeni megoldani az egészségügyi dolgozók helyzetét is, bérrendezéssel, munkakörülmények javításával, egyéb, pl. lakhatási kedvezményekkel.
Pénz van a rendszerben, mert fizetünk TB-t, tehát a rendszer működtetésével vannak komoly bajok, amit fel kell tárni.

Ha minden kötél szakad: törvénybe iktatjuk, hogy minden távozó orvos köteles magával vinni külföldre a betegeit.

A jövő nemzedék szempontjából halaszthatatlan az oktatási rendszer rendbetétele, a pedagógusok helyzetének rendezése, a pálya renoméjának és a benne dolgozók megbecsültségének helyreállítása.
A térség vasúti közlekedése sokat javult, de a 10-es út közlekedése, az autópálya vagy a főváros közúti elérhetősége semmit sem változott, itt sürgős lépéseket kell tenni az érintett települések és a szaktárca bevonásával.
A továbbiakban szükség lenne a környéken megfelelő biztonságos biciklis utakra, több közösségi térre. Esztergomban a lepusztult önkormányzati ingatlanok hasznosítására, Esztergom turisztikai célponttá fejlesztésére.

- Van kapcsolatod a választókörzeted településeinek lakóival, ottani szervezetekkel?

- A Kétfarkú Kutya Párt az idén is elindította a Rózsa Sándor II. Népi Közpénztékozló Alap-ot.
Ebben a pályázatban arról van szó, hogy az állam ad 300 millió Ft -ot kampányra a pártnak. Ezt mi nem óriásplakátra költjük, hanem megpályáztatjuk hasznos dolgokra. 2021. december 20-ig lehetett pályázni, most a részletes kidolgozás, és elbírálás zajlik. A felhívásra 300 pályázat érkezett be, amelyekből 200 ment át a szűrőn, ezekre lehet most interneten szavazni, hogy kit támogassunk. Ezek többségében civil szervezetek, vagy csak egy diák kör, akik pl. egy sportszerre pályáztak. Térségünkben Kesztölcön egy magán kezdeményezésű terep bringapálya jelentkezett, akik infrastruktúrát fejlesztenének: a meglévő pályát bővítenék, eszközökkel, világítással, játszótéri eszközökkel.
Részletek:
https://webapps.mkkp.party/rosanekateka/?class=Main
https://webapps.mkkp.party/rosanekateka/?class=Map&filter=3&viewID=1550

A kesztölciek célja a környező településeken élő gyerekeknek és felnőtteknek egy olyan helyet létrehozni, ahol a család minden tagja megtalálja a szórakozását: bringapályák, mini akadálypályák, íjászat, közösségi terek kialakítása. Saját erőből már elkészítettek két pályát és szeretnének terveik megvalósításához további forráshoz jutni. Az MKKP az ehhez hasonló kezdeményezéseket támogatja már most is, amennyiben pedig eredményesen szerepelünk a választásokon és képviselőink bejutnak az országos döntéshozók közé, úgy még több lehetőségünk nyílik a „hasznos és szép” esetleg vicces projektekért lobbizni.

A területről és az elkészült pályáról további információ: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1695389433997075&id=100005781040703

Lényegesnek tartom elmondani, hogy a Kutyapárt állami támogatásának döntő többsége városszépítő projektekre megy el, pad felújítás, buszmegálló építés, rengeteg olyan apró dolog, mit a fenntartó elhanyagol. Ezekben a projektekben sokszor együttműködünk civilekkel, vagy apró szervezetekkel.
Süttőn pl. az öreg fa alá vásároltunk egy padot, és emléktáblát. Megkerestek onnan, hogy ritkaság számba megy a mintegy 420 éves hársfa, és milyen jó lenne egy pad alá, mivel ez a kérés a„hasznos, szép, vagy vicces” kritériumnak megfelelt, el is készült.
https://webapps.mkkp.party/rosanekateka/?class=Map&filter=12&viewID=77

- Mit gondolsz arról, hogy többen azt gondolják, hogy az MKKP "szavazat rabló", a FIDESZ malmára hajtja a vizet azzal, hogy az ún. egységes ellenzéken kívül indul és állít jelölteket, ezzel szavazatokat vesz el az ellenzéktől?

- Van az országban egy nem kis réteg, aki kiábrándult már mindkét politikai egyesülésből, őket próbáljuk megszólítani.
Jellemzően, aki a Kutyapárttal szimpatizál, nem menne el szavazni, ha csak a 2 nagy politikai táborra lehet szavazni.

Megkérjük mindkét tábort: ne indítson Kutyapártos jelölt ellen képviselőjelöltet semelyik körzetben!

- Kikkel, mely politikai szereplőkkel, pártokkal fognál össze győzelem esetén azért, hogy a következő ciklusban minél eredményesebben tudd a körzeted érdekeit képviselni?

- 4 éves koalíciót nem tervez a párt senkivel. De projektek mellett lehet közösen politizálni, egy hasznos ügy mellett kiállni, ám annak nem látjuk értelmét, hogy 2 államtitkári helyért 4 évig bólogassunk valakinek. Ezzel fenntartanánk, tovább mentenénk az eddigi nem túl jó politikai berendezkedést.
Vannak a parlamentben olyan pártok, akik az elmúlt 30 évben – bár széles körű felhatalmazást kaptak - nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, nem találtak megoldásokat, nem tartották meg az ígéreteiket, velük kevésbé szívesen dolgoznánk együtt.

Attól viszont nem zárkóznánk el, hogy egy-egy projekt erejéig, vagy ha vannak jó törvényjavaslataik, akkor abban a konkrét esetben együttműködjünk. Vannak fiatalabb pártok, akik még nem járatták le magukat, velük szélesebb körben is megtalálhatjuk a közös hangot. A szélsőségeseket pedig minden esetben elkerüljük!

- Miért szavazzanak rád és az MKKP-ra?

- Amennyiben országosan összejön a kellő támogatottság, a Rózsa Sándor II. Népi Közpénztékozló Alapot lehet idén is folytatni, ebben rengeteg hasznos dolgot támogattunk, mesekönyv kiadás, úszásoktatás, terápiás ló, buszmegálló szépítés…
Ha idén összegyűlik a kellő támogatás, a körzetben Kesztölcön a bringapályát bővítjük ki és talán a gördeszkapálya is megvalósul, amihez a költségeket, vagy a párt saját forrásból fedezi, vagy a párthoz eljuttatott támogatásokból közösségi finanszírozással valósul meg.
A https://webapps.mkkp.party/rosanekateka oldalon lehet megnézni milyen projektetek támogattunk.

Öt budapesti önkormányzatban működik jelenleg is MKKP -s képviselő, akik a kerületükben eredményesen dolgoznak, sikereket érnek el.
Az országos politikában a nagyobb átláthatóságot és a felelősséget szorgalmazzuk. Legyen szabad verseny a közbeszerzésben! Indulhasson átlag magyar vállalkozó állami közbeszerzéseken!
Jelenleg 300 millió Ft-ig lehet ingatlan beruházásra meghívásos pályázattal építőt megbízni. Jellemző, hogy ezeket a pályázatokat állami költségvetés szervek (önkormányzatok, hivatalok, minisztériumok stb.) nem nyílt pályázaton hirdetik meg, hanem titkosan, meghívással - és általában mindig ugyanazt a céget hívják meg.

Legyenek nyilvánosak a szerződések, beszerzések! Jelenleg ezek a szerződések 5 millió Ft felett nyilvánosak, a kisebb értékűekről sokszor nem is tudni, hogy egyáltalán léteznek. Legyenek nyilvánosak és nyomon követhetők, azok az adásvételi szerződések, amelyek állami, önkormányzati tulajdonú ingatlant érintenek az ingatlan privatizálását követően még öt éven át!

A tulajdoni lapok legyenek lekereshetőek a tulajdonosok alapján is!
Ne anonimizálva legyenek elérhetőek a bíróságok ítéletei!
Az egyházak gazdálkodása legyen nyilvános!
Vonatkozzanak rájuk az Info. tv. szerinti közzétételi listák! Nem látjuk mire megy el az állami költségvetés nem is olyan kis része.

A képviselőknek megválasztásuk után vizsgázniuk kelljen a munkájukhoz szükséges alapvető közigazgatási, jogi, gazdasági ismeretekből! Ma úgy döntenek milliárdok sorsáról, hogy nincs elegendő tudásuk az állami, önkormányzati vagyongazdálkodásról, közpénz kezeléséről, nem kell tudni pl. még tulajdoni lapot sem olvasni! Amíg nem sikerül a vizsga ne szavazhasson a képviselő!

Újságírók elleni rágalmazási perek lehetőségének megszüntetése!
Legyen személyes felelőssége annak, aki döntött közérdekű adat nyilvánosságának jogtalan korlátozásáról!

Személyes jövőbeli tervem még: Labdarúgó játékvezető diplomát szerezni (7 napos tanfolyam, aminek 70% kell részt venni, ami 5 nap, jó eséllyel mire a szavazás kezdődik meglesz, jól fog mutatni a horgász diploma mellett).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban