Városlista
2022. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2021. December 14. 17:04, kedd | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény

A Magyar Suzuki így teszi szebbé a regionális segítségnyújtó szervezetek és a legkisebbek karácsonyát

A Magyar Suzuki így teszi szebbé a regionális segítségnyújtó szervezetek és a legkisebbek karácsonyát

Az esztergomi székhelyű Magyar Suzuki Zrt. az idei karácsonyt rendhagyó módon tette emlékezetessé két helyi intézmény számára.

A gyártóvállalat ugyanis idén úgy döntött, hogy a partnerei megajándékozására szánt összeget regionális szervezeteknek ajánlja fel. Atsumi Masato, a vállalat vezérigazgatója személyesen adta át az adományt jelképező mézeskalácsokat az esztergomi Vaszary Kolos Kórháznak valamint az esztergomi Sérült Gyermekekért és Fiatal Felnőttekért Alapítványon keresztül a Szent Rita Fogyatékosok Otthona számára 2021. december 8-án.

Míg a szintén Esztergomban található Sérült Gyermekekért és Fiatal Felnőttekért Alapítvány, mely a Szent Rita Fogyatékosok Otthonát támogatja, a vállalat által felajánlott 2,3 millió forintból egy speciális, fogyatékkal élők számára alkalmas játszótér kialakítását valósítja meg.

A suzukis munkatársak és márkakereskedések emellett közel 400 ajándékcsomagot is gyűjtöttek a rászoruló gyermekeknek a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi „Cipősdoboz” kampánya keretében.

De az esztergomi óvodásokat is ünnepi meglepetés várja. Az esztergomi gyártóvállalat idén úgy döntött, hogy a partnerei megajándékozására szánt összeget két olyan regionális intézmény számára ajánlja fel, melyek egész évben áldozatos munkát végeznek a betegek és fogyatékkal élők ápolásában, gondozásában és melyeknek a járványhelyzet alatt még nagyobb szükségük van minden támogatásra.

Az esztergomi Vaszary Kolos Kórház gyermekambulanciájának felújítását és a belgyógyászati osztály működését 4,6 millió forinttal segíti az autógyártó.

Míg a szintén Esztergomban található Szent Rita Fogyatékosok Otthona a vállalat által felajánlott 2,3 millió forintból egy speciális, fogyatékkal élők számára alkalmas játszótér kialakítását valósítja meg.

Az Magyar Suzuki emellett az idei évben is csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi „Cipősdoboz” kampányához. Ezúttal 22 márkakereskedés is részt vett az akcióban. A suzukisok és partnereik közel 400 ajándékcsomagot gyűjtöttek a rászoruló gyermekeknek. A gyártó és partnerei által gondosan összekészített, becsomagolt és felcímkézett cipősdobozokat eljuttatták a program gyűjtőpontjaira, hogy azok, a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül még az ünnepek előtt célba érhessenek. Az ajándékdobozok rászoruló családokhoz kerülnek.

A Magyar Suzuki az esztergomi óvodások ünnepét is szebbé teszi. A cég 200 db suzukis plüssmackót ajándékozott karácsonyra az esztergomi óvodásoknak. A felajánlás az Angyalkert Óvoda közreműködésével jutott el a helyi intézményekbe.

Fotók: Magyar Suzuki

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 15:06, kedd | Helyi

Magyar Kémiaoktatásért Díj 2022

Általános iskolai, középiskolai, valamint középfokú szakképzésben résztvevő kémiatanárok részére ír ki pályázatot a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma.

2022. Május 24. 09:49, kedd | Helyi

Munkagéppel emeltek meg két autót Esztergomban, amíg kilopták a katalizátorukat

Pár tízezer forintot kaptak a lopott alkatrészekért.

2022. Május 24. 09:37, kedd | Helyi

Zivatarok miatt figyelmeztetés van érvényben

Csapadékból nem lesz hiány az elkövetkező órákban, ugyanis országszerte zivatarokra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 24 és 32 fok között várható.

2022. Május 23. 16:22, hétfő | Helyi

Ultrafutóversenyen lettek bajnokok a dorogi Richteresek

Május 21. és 23. között első alkalommal rendezték meg a Runionhoz tartozó egyesületek a MyWay240 elnevezésű ultrafutóversenyt. A Balatont megkerülő versenyen a dorogi Richteresek nyerték meg a csapat-bajnoki címet!