Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2023. Május 24. 14:20, szerda | Belföld
Forrás: mti

A Magyar Telekom 60 százalékra növeli 5G lefedettségét

A Magyar Telekom 60 százalékra növeli 5G lefedettségét

A Magyar Telekom mobilhálózat-modernizációs programjának következő lépéseként június 1-jétől 60 százalékra növeli a lakosságszám-arányos kültéri 5G lefedettségét - közölte a telekommunikációs társaság.

Jelezték, hogy június 1. és augusztus 31. között automatikusan elérhetővé teszik az 5G elérést ügyfeleiknek, így az a csaknem egymillió érintett, aki már rendelkezik erre alkalmas készülékkel és mobilinternet-előfizetéssel, kipróbálhatja az 5G nyújtotta előnyöket.

Kiemelték: a vállalat idén is folytatja többéves hálózatmodernizációs programját. A korszerűsítés nemcsak az aktív és passzív rádiótechnikai eszközöket érinti, hanem az azok elhelyezéséhez és működéséhez szükséges teljes infrastruktúrát is magába foglalja - írták.

A Magyar Telekom Nyrt. idei első negyedévi konszolidált árbevétele éves összehasonlításban 12,5 százalékkal 195,9 milliárd forintra nőtt, adózott nyeresége 10,5 milliárd forint volt, éves bázison 43,0 százalékkal csökkent az első negyedévben.

A cég részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, kedden a papír árfolyama 429 forinton zárt; az elmúlt egy évben a részvények legalacsonyabb ára 276 forint, a legmagasabb 438 forint volt.

Címkék: 5g, magyar telekom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni