Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2018. Szeptember 29. 05:08, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Forrás: NIF Zrt.

A megújult vasútállomás mellett hamarosan épülnek az új buszvég peronjai

A megújult vasútállomás mellett hamarosan épülnek az új buszvég peronjai

A vasútállomás előtti tér felújítása is hamarosan elkészül, és már zajlik az új buszvégállomás építésének előkészítése is. Nemsokára épülhetnek a leendő peronok a buszokhoz.

Címlapkép: NIF látványterv

Tavasz óta modern, villanyvontatású FLIRT motorvonatokon közlekednek a teljes 2-es, Esztergom-Budapest vonalon. A gyorsított személyvonatok esetében 62 percre csökkent a menetidő, valamint bővült a menetrendi kínálat is.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában megvalósuló, Rákosrendező-Esztergom közötti 2. számú vasútvonal villamosítási és kapcsolódó építési munkái keretében összesen 51 kilométer hosszan történik a vasútvonal villamosítása, illetve a teljes szakaszon – külön projekt keretében, de a villamosítással összhangban - kiépülnek a kiegészítő biztosítóberendezések is.

Esztergomban a vasútvonal korszerűsítésével, valamint az állomás vágányhálózatának teljes átépítésével egyidejűleg az állomás épülete is teljesen megújult, és már megnyílt az utasforgalom számára.

Az állomáshoz kapcsolódó felújítási munkák során az állomás előtti tér felújítása is hamarosan elkészül. A vasútállomás városközpont felőli végén, az egykori vágányok helyén új, modern 12 állásos buszpályaudvar épül, az autóbuszok és a vonatok közötti jó átszállás megteremtése érdekében. Az új buszpályaudvar kivitelezéséhez a korábbi MÁV Zrt. területen jelenleg a szükséges előkészítési munkálatok zajlanak. A buszpályaudvar peronjainak kiépítése ezt követően valósul meg. Az új buszállomáshoz kapcsolódóan új, az utasok kiszolgálását biztosító forgalmi épület is felépül. Az utasok az új buszvégállomást 2019 második felében vehetik át. A forgalom biztonságos lebonyolódása érdekében két körforgalom épült, a Kiss János altábornagy utcán, valamint a Baross Gábor úton.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.