Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. December 03. 06:00, szombat | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

A megye legjobbjai – átadták a megyei kitüntető díjakat Esztergomban

A megye legjobbjai – átadták a megyei kitüntető díjakat Esztergomban

December 2-án, pénteken az esztergomi Szent Adalbert Központban tartotta ünnepi díjkiosztó gáláját a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés.

A megyei elismerő címek mellett átadta a Komárom-Esztergom Megyéért és a Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díj is a közgyűlés. A Himnusz közös eléneklése után házigazdaként először Romanek Etelka, Esztergom polgármestere köszöntötte az ünnepség résztvevőit, majd köszöntőt mondott Czunyiné dr. Bertalan Judit digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos, Czimbalmosné Molnár Éva, Magyarország szlovákiai nagykövete és Dr. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára is. Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke felszólalásában kiemelte, „nagy megtiszteltetés és öröm együtt lenni azokkal, akik mindennapi tevékenységük során többet akarnak, sokszor erejükön felül teljesítenek, alkotni, teremteni vágynak, jobbra törekednek.” Hozzátette, a megyei önkormányzatnál munkatársaival nemcsak azért dolgoznak a megyéért, mert ez a feladatuk, hanem azért is, mert felelősséget éreznek iránta. „Ezt az érzést szeretnénk átadni minél több honfitársunknak” - fogalmazott.

A gálán továbbá jelen volt és díjat adott át Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, a Komárom- Esztergom Megyei Kormányhivatal vezetője, valamint a díjazottakkal együtt ünnepeltek az együttműködő gazdasági érdekképviseleti szervezetek képviselői, a megyei közgyűlés és számos település képviselője, polgármestere is.

A köszöntők után az ünnepség folytatásában a megyei közgyűlés által alapított díjak átadására került sor. Az idei évben összesen 12 díj talált gazdára - a közgyűlés ezúttal is olyan személyeket és csoportokat részesített elismerésben, akik tevékenységük során kiemelkedő szakmai munkát végeztek és maradandó értéket alkottak. A gála ünnepi műsorát eközben az esztergomi Malom Művészeti Műhely szervezésében, Rózsár Brigitta elnök vezetésével felvidéki diákok – az ígéretes fiatal hegedűs, Cseri Kristóf, Baranovics Andor versmondó és a kolozsvári születésű Székely Gellért táncos - biztosították. Az ünnepséget a díjak kiosztása után végül egy baráti hangulatú állófogadás zárta.

DÍJAZOTTAK: Komárom-Esztergom Megye Közgyűlése 2008-ban alapította a „Komárom-Esztergom Megye Mentődolgozója, Polgárőre, Rendőre, Katasztrófavédelmi dolgozója, Vám-és Pénzügyőre” kitüntető címeket a megye területén példaértékű szakmai teljesítményt nyújtó személyek munkájának elismerésére.
Komárom-Esztergom Megye Mentődolgozója – 2016 Szűcs Gyula, a Tatabányai Mentőállomás gépkocsivezetője
Komárom-Esztergom Megye Polgárőre -2016 Fehérvári Zoltán, Lábatlan Polgárőr Egyesületének alelnöke
Komárom-Esztergom Megye Rendőre -2016 Somogyi Szabolcs, címzetes rendőr főtörzszászlós
Komárom-Esztergom Megye Katasztrófavédelmi Dolgozója -2016 Somogyi Éva, címzetes tűzoltó őrnagy asszony
Komárom-Esztergom Megye Vám- és Pénzügyőre -2016 Sári László, pénzügyőr őrnagy
Komárom-Esztergom Megye Sportjáért -2016 Oszuska Zoltán, a Dág KSE egykori játékosa, edzője és mecénása
Komárom-Esztergom Megye Közgyűlése 2001-ben „Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díjat” alapított azon személyek, csoportok elismerésére, akik kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtottak, vagy tartósan átlag feletti eredményes szakmai munkát végeztek. Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díj-ban részesült: Dr. Péntek Péter, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal egykori jegyzője Pézsa Tibor, vívó olimpiai és világbajnok, minden idők egyik legsikeresebb magyar vívója Kátai Ferencné, a Táti Porcelánbaba Klub alapítója és vezetője
A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 1992-ben alapította a Komárom-Esztergom Megyéért díjat olyan személyek és csoportok munkásságának elismerésére, akik a megye életében munkásságukkal, életművükkel maradandó értéket alkottak. Komárom-Esztergom Megyéért Díj-ban részesült: Ing. Tibor Mikus PhD, Nagyszombat Kerületi Önkormányzat elnöke Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar Hans-Peter Schössler, a Rajna-Pfalzi Sportszövetség egykori főügyvezetője

Forrás: KEMÖH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.