Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. November 12. 13:15, péntek | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény

A MI MEGYÉNK, A MI VILÁGUNK

A MI MEGYÉNK, A MI VILÁGUNK

INDUL A MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT IDENTITÁS ERŐSÍTÉSÉT
CÉLZÓ MÁSODIK PÁLYÁZATA


Sikeresen pályázott a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat a Terület- és
Településfejlesztési Operatív Program TOP-5.3.2-17-KO1-2021-00002 kódszámú felhívására. Az elnyert 200 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás a „Megyénk körül megyünk körül” projekt folytatása.
A program a TOP erőforrásaira építve, új eszközrendszerrel a közösségfejlesztést, a közösség kezdeményező és cselekvőképességének, valamint
azonosságtudatának további erősítését, a megyei értékek még szélesebb körű megismertetését, népszerűsítését szolgálja Komárom-Esztergom megye teljes területén. A cél, hogy a kettőstörténelmi örökségű és gazdasági hátterű megye, társadalmi-identitásbeli törésvonalai megszűnjenek, továbbá a SARS-COVID19 világjárvány társadalmi hatásai a közösségfejlesztésrévén, részben kompenzálhatóak legyenek, és a közös kulturális kincsek és a társadalmi
erőforrások mindenki számára „kézzel foghatóvá” váljanak.

Az új projekt elemeinek összeállításába a megye lakosságát is bevontuk online formában: kérdőívünkre több mint ezer válasz érkezett. Projektünket az itt hangsúlyt nyert ötletek, javaslatok alapján dolgoztuk ki.
A megvalósítás során a megyei önkormányzat nagy hangsúlyt fektet a megyét bemutató saját készítésű médiatartalmak előállítására. Ennek keretében imázsfilm készül a megye mind a 76településéről, valamint videós beszámolók közösségépítő helyi és megyei eseményekről, melyeket helyi televíziókban és a közösségi médiában egyaránt közreadni tervezünk. Programjainkról és a megye
értékeiről, hírességeiről 70 darab rádióműsor bővíti majd a hallgatók ismereteit.
Tovább gyarapodik a megyei értéktár fotótára, az újonnan elfogadott értékekről új fényképek születnek.

A megyei értéktár további népszerűsítését fogják szolgálni a megyei értéktár bemutatók, melyrendezvényeken a megyei értékek filmjeinek vetítésére, előadásokra kerül sor, kiegészítve Hungarikumjátszóházzal és kézműves foglalkozásokkal. Ezen kívül készül Megyei Értéktár Naptár, megtörténik a
Megyei Értéktár Applikáció és a megyei identitás honlap (mimegyenk.hu) továbbfejlesztése. Megyénk értéktárban nem katalogizált értékeinek népszerűsítését a megyében forgatott legendás filmeket és helyszíneiket bemutató könyv megjelentetése is szolgálni fogja.

A tervekben szerepel 6 nagy, identitást erősítő, közösségépítő rendezvény létrehozása a megyehét sorozat keretében. A megye „megmozdítása”, kapcsolatok generálása érdekében játékosügyességi sportversenysorozatot indítunk, értékeink megőrzését és széles körű megismertetését előmozdítandó pedig fotópályázatra hívjuk majd a megye profi és amatőr fotósait.

A pályázat kiemeltcélcsoportja a fiatal korosztály, a gyerekek, számukra a megyénk „kincseit” feldolgozó társasjáték, valamint matricáskönyv készül.
A projekt tervezetten 2023.06.01-én zárul.

Bővebb információ:
http://www.kemoh.hu/index.php?

Borítókép: KEMÖH Értéktár/ Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.