Városlista
2023. október 3, kedd - Helga

Hírek

2014. Május 02. 08:00, péntek | Helyi

A Mindszenty-vetélkedő döntője Esztergomban

A Mindszenty-vetélkedő döntője Esztergomban

A Szent Adalbert Központ ad otthont május 3-án a Mária Rádió és a Mindszenty Alapítvány középiskolásoknak szervezett Kárpát-medencei történelmi vetélkedő országos döntőjének.

A Mindszenty bíboros emlékére rendezett engesztelő zarándoklat idején, május 3-án tartják a Devictus vincit című, középiskolásoknak szervezett Kárpát-medencei történelmi vetélkedő országos döntőjét az esztergomi Szent Adalbert Képzési Központban.

Országos döntővel zárul a Mária Rádió és a Mindszenty Alapítvány által szervezett történelmi vetélkedősorozat. A háromfordulós, felmenő rendszerű versenyen több mint félszáz középiskola háromfős csapata vett részt. Az országos döntőre május 3-án, a Mindszenty bíboros emlékére rendezett engesztelő zarándoklat idején kerül sor az esztergomi Szent Adalbert Képzési Központban.

Az ország legjobb 14 csapatának felkészültségét, tudását az alábbi személyek értékelték: Habsburg Lotharingiai Mihály főherceg; Cserháti Ferenc esztergom–budapesti segédpüspök; Varga János, a bécsi Collegium Pázmáneum rektora; Dúl Géza, a Mária Rádió műsorigazgatója; Csűrös Csilla, az MTVA műsorvezetője és Kovács Gergely posztulátor, a Mindszenty Alapítvány ügyvezetője – tájékoztatta szerkesztőségünket Pásti József tanügyigazgatási szakértő, a verseny szakmai instruktora.

Magyar Kurír

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 03. 12:48, kedd | Helyi

Breaking! Krausz Ferenc kapja a fizikai Nobel-díjat!

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L\'Huillier kapja idén a fizikai Nobel-díjat.

2023. Szeptember 22. 21:15, péntek | Helyi

Esztergomban is kiállít az Artézi Csoport

2023. szeptember 9-én nyílt meg a Rondella Galériában a budapesti Artézi Csoport kiállítása, az Eurohíd Alapítvány szervezésében.

2023. Szeptember 20. 09:04, szerda | Helyi

Pölczman Péter fotográfus kiállítása látható a Kapcsolatok Házában

Pölczman Péter fotográfus Tűz és víz című kiállítása nyílt meg a Kapcsolatok Házában, amely 2023. október 29-ig tart nyitva az érdeklődő közönség előtt.

2023. Szeptember 06. 18:11, szerda | Helyi

Tűz volt a Richter dorogi gyártelepén

A dorogi gyártóüzem egyik tetőszerkezetén keletkezett a tűz.