Városlista
2022. augusztus 11, csütörtök - Zsuzsanna

Hírek

2014. Május 02. 08:00, péntek | Helyi

A Mindszenty-vetélkedő döntője Esztergomban

A Mindszenty-vetélkedő döntője Esztergomban

A Szent Adalbert Központ ad otthont május 3-án a Mária Rádió és a Mindszenty Alapítvány középiskolásoknak szervezett Kárpát-medencei történelmi vetélkedő országos döntőjének.

A Mindszenty bíboros emlékére rendezett engesztelő zarándoklat idején, május 3-án tartják a Devictus vincit című, középiskolásoknak szervezett Kárpát-medencei történelmi vetélkedő országos döntőjét az esztergomi Szent Adalbert Képzési Központban.

Országos döntővel zárul a Mária Rádió és a Mindszenty Alapítvány által szervezett történelmi vetélkedősorozat. A háromfordulós, felmenő rendszerű versenyen több mint félszáz középiskola háromfős csapata vett részt. Az országos döntőre május 3-án, a Mindszenty bíboros emlékére rendezett engesztelő zarándoklat idején kerül sor az esztergomi Szent Adalbert Képzési Központban.

Az ország legjobb 14 csapatának felkészültségét, tudását az alábbi személyek értékelték: Habsburg Lotharingiai Mihály főherceg; Cserháti Ferenc esztergom–budapesti segédpüspök; Varga János, a bécsi Collegium Pázmáneum rektora; Dúl Géza, a Mária Rádió műsorigazgatója; Csűrös Csilla, az MTVA műsorvezetője és Kovács Gergely posztulátor, a Mindszenty Alapítvány ügyvezetője – tájékoztatta szerkesztőségünket Pásti József tanügyigazgatási szakértő, a verseny szakmai instruktora.

Magyar Kurír

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.