Városlista
2021. december 5, vasárnap - Vilma

Hírek

2021. November 09. 09:33, kedd | PR
Forrás: (x)

A nappali színfoltja – sarokkanapé

A nappali színfoltja – sarokkanapé

Ősszel és télen nincs más választásunk és lehetőségünk, minthogy a szabadnapjaink nagy részét a lakásban töltsük. Az emberek ezekben a hónapokban nem is szívesen mozdulnak ki otthonról.

Szükség is van néha ilyen csendesebb időszakokra, egy kis „bekuckózásra”, a kanapén történő pihenésre. A kellemes kikapcsolódást nyújthatja egy izgalmas könyv, illetve egy puha takaró biztosíthatja azt a meleget, amire ebben a néha lehangoló, fogvacogtató időben szükségünk lehet. A kanapék közül sokan választják a sarokkanapékat, merthogy ezernyi előnnyel rendelkeznek. Mutatjuk is, hogy mi alapján válasszuk ki a relaxálás legfontosabb „eszközeit”, azaz a sarokkanapét és a plédet.

A nappali egyik legfontosabb bútorzata – sarokkanapé

A sarokkanapékat, L – alakú kanapéknak is szokták nevezni. Egy ilyen kanapénak nem csak akkor vesszük hasznát, ha vendégeket várunk, hanem az őszi és téli pihenésünk egyik legfontosabb színtere is lehet. A sarokkanapén kényelmesen aludhatunk, szunyókálhatunk, de arra is van lehetőségünk, hogy a lábainkat kinyújtóztatva tévézzünk vagy olvassunk.

A minőségi sarokkanapék között kisebb és nagyobb méterűvel is találkozhatunk, így egy kisebb lakásba is találni fogunk megfelelő modellt. Egy kisebb alapterületű lakásba megfontolandó lehet egy kihúzható kanapé vásárlása, így egyetlen helyiség lehet a nappali és a hálószoba is. Ha pedig nagyobb a lakásunk, mindenképpen egy nagyobb kanapé javasolt, hiszen a cél az, hogy minél jobban kitöltsük a teret. A nagyobb tér, több lehetőséget is kínál, hiszen a nappali bármelyik szegletében elhelyezhető egy ilyen bútordarab. Az, hogy hol is lesz a végső helye attól is függ, hogy az otthonunk a minimalista, a klasszikus vagy a modern stílust képviseli. A nagyobb térbe jól illeszkednek a három - és a négyszemélyes kanapék, míg a kisebb lakásokban elsősorban a kétszemélyes ülőgarnitúrák mutatnak jól.

Amikor sikeresen kiválasztottuk a nappali méretével kompatibilis kanapét, már csak a szövet és a szín tekintetében szükséges döntetünk. A klasszikus színek, mint a fekete, a barna és a szürke, jól illeszkednek bármilyen stílusú környezetbe. Természetesen, élénk, modern színek mellett is dönthetünk. A mustársága, a lazac vagy a méregzöld szín mindenképpen vidámmá varázsolja a teret, de ugyanilyen szép lehet egy kék vagy mentaszínű sarokkanapé is.

A kárpitról is döntenünk kell. A klasszikus enteriőrbe illenek a bársonykárpitozású kanapék, míg a modern otthonok remek bútorzata lehet egy szövet kárpitozású vagy egy öko bőr kárpittal ellátott kanapé. Ezek kombinációjával is találkozhatunk, ha a https://www.furnio.hu oldalra kattintunk. A kanapét óvnunk is kell, így érdemes egy színben, mintázatban, textúrában a kanapéval harmonizáló plédbe, takaróba is beruházni, ami nem mellesleg akkor is jól jön, ha a kanapén támad kedvünk pihenni.

A pléd fokozza a nappali stílusát

A pihenésünket fokozhatjuk, ha kellemesen puha párnákat és egy jó meleg plédet is választunk, amelyekkel akár díszíthetjük is ezt az ülőfelületet. A szőrméből, gyapjúból, pamutból és egyéb anyagokból készült takarókkal védhetjük a kanapét a különböző foltok ellen, de rendkívül stílusossá is varázsolják a nappalinkat ezek a textilek. Takaróval nem csak a kanapét boríthatjuk be, hanem akár a foteleket is díszíthetjük ezekkel a textilekkel. Változatos színekkel és mintázatokkal találkozhatunk, amennyiben a plédek között válogatunk. Mindenképpen arra törekedjünk, hogy a takarók tökéletes harmóniát alkossanak mind a bútorzattal, mind pedig az egyéb lakástextilekkel.

A fotó forrása: yampi / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 04. 11:17, szombat | PR

A kompresszorvásárlás szakmai támogatója: BTK Kft.

Bár a kompresszorok egyszerű szerkezeteknek tűnnek, beszerzésük megfontolt döntést kíván. Ebben nyújthatnak segítséget a terület szakértői, ám még jobb, ha a támogatás nem csak ebben merül ki.

2021. December 03. 18:24, péntek | PR

A vállalatok javában radírozzák a Fordista-modelleket

Egy átfogó kutatás a napjainkban zajló történelmi jelentőségű változásokra világított rá.

2021. December 01. 15:23, szerda | PR

Nagycsaládos, kisbabás vendégség - így szervezd meg tökéletesen

A karácsonyi ünnepek közeledtével mindenki izgatottá válik.

2021. November 30. 17:07, kedd | PR

Költséghatékonyabbak és energiatakarékosabbak az elektromos buszok, mint a dízelek

Nemzetközi tesztprogram vizsgáztatja a magyar fejlesztésű elektromos Ikarus buszt.