Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2012. Február 09. 07:36, csütörtök | Sport
Forrás: mno.hu/MTI

A negyedik helyezés a kiindulópont

A negyedik helyezés a kiindulópont

A tavaly októberi tokiói világbajnokságon elért negyedik helyét tekinti kiindulópontnak a londoni olimpiára Hidvégi Vid, akinek alapvető célja az, hogy ott legyen a lólengés ötkarikás fináléjában.

„Az indulók létszáma és a reális matematikai számítások alapján a minimális cél az, hogy lovon bejussak a nyolcas döntőbe” – nyilatkozta az MTI-nek a 25 esztendős tornász. „A fináléban szeretném legalább megismételni az őszi kvalifikációs vb-n elért negyedik helyemet, de ha minden megfelelően alakul, akkor akár még a bronzérem is elérhető lesz.”

Hidvégi azt mondta, a lólengés kétszeres világbajnokával, az olimpiai arany egyik legfőbb esélyesével, Berki Krisztiánnal nagyon jó a kapcsolatuk, 17 éve együtt versenyeznek, s bár papíron egymás ellenfelei, valójában igyekeznek támogatni egymást. „Könnyű helyzetben vagyunk, mert régóta ismerjük egymást, már az ifjúsági válogatottban is együtt szerepeltünk – fogalmazott a KSI SE versenyzője. – A torna egyébként is olyan sportág, amelyben elsősorban nem egymással, hanem saját magunk ellen versenyzünk. Azt mondhatom, hogy Krisztiánnal zökkenőmentes a viszonyunk, kölcsönösen segítünk a másiknak, ahol és amiben tudunk.”

Hidvégi elárulta, óriási megkönnyebbülés volt számára, amikor a januári, Londonban rendezett tesztversenyen megszerezte az olimpiai kvótát. „Négy hónapon keresztül készültünk a kvalifikációs vb-re, majd azt követően három hónapig a londoni viadalra, ez egyfelől hatalmas kihívást jelentett, másfelől ebben az időszakban a fokozottabb igénybevétel miatt megnőtt a sérülés veszélye – mondta. – Az ötkarikás indulási jog megszerzését követő két napban kijött rajtam a fizikai és mentális fáradtság, de amikor hazaértünk, volt időm feltöltődni, kikapcsolódni, így már teljes mértékben tudok koncentrálni az olimpiai felkészülésre.”

Hidvégi azt mondta, minden versenyen a londoni felkészülés jegyében lép a szerekhez, de ennek részleteiről nem egyedül, hanem edzőjével, Laufer Bélával közösen hoz majd döntést. „Számomra a lólengés a legfontosabb, egyértelmű, hogy lovon jóval nagyobb esélyem van a jó eredmény elérésére, mint egyéni összetettben – fogalmazott Hidvégi. – Március végétől indul a meghívásos Világkupa-sorozat, amelynek állomásain lólengésben leszek érdekelt. Ezeket a versenyeket arra is felhasználjuk majd, hogy az olimpiai gyakorlatot tökéletesítsük. Május végén, az Európa-bajnokságon a csapatverseny miatt valószínűleg több szeren is szerepelnem kell majd, de ez nem jelent problémát, mert mindennap edzek minden szeren.”

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 09. 15:41, szombat | Sport

Schmidt Ádám: tíz százalékkal emelkedik az olimpiai és paralimpiai jutalom

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság szombati közgyűlésén bejelentette, hogy megemelik az olimpiai és paralimpiai jutalmakat a jövő évi párizsi játékokra.

2023. December 06. 21:29, szerda | Sport

Költözik a TRACKWOOD

Na persze nem kell megijedni!

2023. December 05. 13:01, kedd | Sport

Kerkez Milos 19. az idei Golden Boy-listán

Kerkez Milos, a Bournemouth magyar válogatott játékosa a 19. helyen végzett a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgókat értékelő 2023-as Golden Boy-listán.

2023. December 04. 06:00, hétfő | Sport

Labdarúgó NB I - A Mezőkövesdet sem tudta legyőzni a címvédő

A Ferencváros kisebb meglepetésre hazai pályán gól nélküli döntetlent ért el a Mezőkövesd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén.