Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. November 24. 09:38, vasárnap | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

A pedagógiai változásokról tartott konferenciát a Pázmány Esztergomban

A pedagógiai változásokról tartott konferenciát a Pázmány Esztergomban

Újra megrendezte november 22-én Esztergomban a PPKE BTK Vitéz János Tanárképző Központ Óvó-és Tanítóképző Tanszéke hagyományos őszi pedagógiai konferenciáját a Változások a pedagógiában - a pedagógia változásai címmel.

Szilágyi Csaba oktatási rektor-helyettes megnyitó beszédében kiemelte a pedagógusképzés fontosságát a XXI. század világában.

Aczél Petra professzor „Jövőképességek a digitális kultúrában” című plenáris előadásában a digitális jövőképet és a huszonegyedik században várható kiemelt tanulói kompetenciáit nemcsak a gyerekek, hanem a pedagógusok szempontjaiból is megvilágította.

Szőke-Milinte Enikő intézetvezető ezután röviden bemutatta mind a tavalyi, mind az idei konferencia tanulmányaiból szerkesztett tanulmányköteteket, melyek a Pedagógiai mozaikok és a Pedagógiai változások - a változás pedagógiája címet viselik.

A program résztvevői ezután kilenc szekcióban hallgathattak előadásokat a köznevelés számos területéről, óvodától középiskoláig.

Számos magyar és határon túli pedagógusképző felsőoktatási intézményeiből érkeztek előadók, akik érdekfeszítő óvodapedagógiával, tanításmódszertannal és a digitális kultúrával kapcsolatos témákat vonultattak fel.

A konferencia iránti igényt és sikerességét az is mutatja, hogy idén közel kilencvenen jelentkeztek előadással és tanulmánnyal a rendezvényre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT