Városlista
2022. augusztus 19, péntek - Huba

Hírek

2019. November 24. 09:38, vasárnap | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

A pedagógiai változásokról tartott konferenciát a Pázmány Esztergomban

A pedagógiai változásokról tartott konferenciát a Pázmány Esztergomban

Újra megrendezte november 22-én Esztergomban a PPKE BTK Vitéz János Tanárképző Központ Óvó-és Tanítóképző Tanszéke hagyományos őszi pedagógiai konferenciáját a Változások a pedagógiában - a pedagógia változásai címmel.

Szilágyi Csaba oktatási rektor-helyettes megnyitó beszédében kiemelte a pedagógusképzés fontosságát a XXI. század világában.

Aczél Petra professzor „Jövőképességek a digitális kultúrában” című plenáris előadásában a digitális jövőképet és a huszonegyedik században várható kiemelt tanulói kompetenciáit nemcsak a gyerekek, hanem a pedagógusok szempontjaiból is megvilágította.

Szőke-Milinte Enikő intézetvezető ezután röviden bemutatta mind a tavalyi, mind az idei konferencia tanulmányaiból szerkesztett tanulmányköteteket, melyek a Pedagógiai mozaikok és a Pedagógiai változások - a változás pedagógiája címet viselik.

A program résztvevői ezután kilenc szekcióban hallgathattak előadásokat a köznevelés számos területéről, óvodától középiskoláig.

Számos magyar és határon túli pedagógusképző felsőoktatási intézményeiből érkeztek előadók, akik érdekfeszítő óvodapedagógiával, tanításmódszertannal és a digitális kultúrával kapcsolatos témákat vonultattak fel.

A konferencia iránti igényt és sikerességét az is mutatja, hogy idén közel kilencvenen jelentkeztek előadással és tanulmánnyal a rendezvényre.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.