Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2013. Október 14. 08:30, hétfő | Helyi
Forrás: MTI/MTI Fotó: Szekeres Panna

A Rákóczi Szövetség elnöke kapta a Szent István-díjat Esztergomban

A Rákóczi Szövetség elnöke kapta a Szent István-díjat Esztergomban

Szent István-díjat kapott Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke. Az idén tizedik alkalommal odaítélt kitüntetést szombaton adta át az esztergomi Vármúzeumban Bihari Antal, a KTV vezetője.

Az esztergomi alapítású, civil kezdeményezésű Szent István-díj Alapítványt Bihari Antal hozta létre. Az alapítvány 2002 óta évente ítéli oda a Szent István-díjat, amellyel az összmagyarság érdekében kifejtett jelentős tevékenységet ismeri el. A díjazottat közvélemény-kutatás és internetes szavazás alapján választja ki az alapítvány kuratóriuma, amelynek elnöke Jankovics Marcell filmrendező.

A Szent István-díjat jelképező bronz szobor Melocco Miklós alkotása, Szent Istvánt ábrázolja, amint a keresztet mindkét kezével magasba emeli.

Szent István-díj átadása Esztergom

A fődíj mellett Szent István-emlékérmet is adományoz az alapítvány, ezt olyan, elsősorban környékbeli személyek kaphatják, akik a helyi közösség érdekében kiemelkedő tevékenységet végeznek. Az idén ezt az elismerést Tóth János kapta, aki közel húsz éven keresztül társadalmi munkában dolgozott az Esztergom körzeti tévénél.

A Szent István-díjjal elsőként Orbán Viktor miniszterelnököt tüntették ki, de birtokosai között van többek között Duray Miklós, Nemeskürty István, a Püski házaspár, Tőkés László, Wittner Mária és Makovecz Imre is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.