Városlista
2021. október 17, vasárnap - Hedvig

Hírek

2021. Március 10. 06:54, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/illusztráció: police.hu

A rendőrök kiérkezéséig volt lefogva a dohánybolti dühöngő

A rendőrök kiérkezéséig volt lefogva a dohánybolti dühöngő

Garázdaság vétsége, kapcsolati erőszak bűntette, és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emeltek vádat a férfival szemben.

A vádirat szerint az ittas férfi 2020. augusztus 29-én egy esztergomi dohányboltban a sort megkerülve a pultoshoz lépett, aki jelezte neki, hogy ittas személyt nem szolgálhat ki és kérte, hogy hagyja el az üzlethelyiséget. A férfi erre dühösen kiabált, a pultost szidalmazta, kezeivel hadonászott és idegesen fel-alá járkált. Közben egy férfi és egy nő a pultnál vásároltak, ezt az ittas férfi viselkedése megzavarta, amit ők szóvá is tettek. Az elkövető erre dühösen kiabált a nővel és a vele lévő férfival, miközben indulatosan közelített feléjük. Az ittas férfi a nővel lévő férfit tenyérrel erősen ellökte, amely után az ellökött férfi vevő egy alkalommal arcon ütötte a fenyegetődző férfit, aki az ütés hatására a földre esett. Ezt követően a nő és a vele lévő férfi mentek ki az üzletből, amikor a vádlott a földről felállt, a nőt megpróbálta megütni, miközben nekitolta a pulton lévő plexifalnak. A nő védelmére kelt férfit az elkövető egyszer megütötte. A garázda férfi magatartásának egy harmadik férfi vetett véget, aki az utcáról beszaladva őt lefogta és a rendőrök kiérkezéséig úgy tartotta – közölte az ügyészség.

Az elkövető férfi 2019. decemberétől 2020. március 28-ig az esztergomi lakásban a vele egy háztartásban élő 74 éves édesanyját napi szinten szidalmazta, a szóváltások közben rendszeresen bántalmazta, emiatt sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. Az elkövető 2020. januárjában is megütötte a lakásban a sértettet a jobb szeménél, 2020. márciusban több alkalommal megütötte a sértett bal karját, mivel a sértett a felé irányuló bántalmazásokat a kezével igyekezett kivédeni. A férfi 2020. március 28-án több alkalommal fejen, arcon ütötte a sértettet, a falnak lökte, kezét megütötte, ennek következtében a sértettnek a bal szeme alatt hámhorzsolása, bevérzése keletkezett, a jobb kezének középső ujja megduzzadt és bal karja eltört.

Az esztergomi rendőrség nyomozását követően benyújtott vádiratban az ügyészség azt indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit halmazati büntetésül börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Korábbi cikkek:

Bennrekedt az üzletben a tolvaj - VIDEÓ

Sorozatban szegte meg a szabályokat az esztergomi motoros

Nem fizetett gyerektartást, ráadásul többször is fenyegetőzött, elítélték

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 16. 06:52, szombat | Helyi

Jövő nyárig lezárják az autós forgalom elől a Deák Ferenc utcát

2021. október 18-tól, előreláthatólag 2022. június 30-ig közmű- és útépítéssel összefüggő munkálatok végzése miatt a gépjárműforgalom elől lezárásra kerül Esztergomban a Deák Ferenc utca egy szakasza.

2021. Október 15. 16:53, péntek | Helyi

Tájékoztató a társasházakban élők számára a szelektív-hulladékszállítás változásairól

Esztergom Város Önkormányzat képviselő-testülete a 237/2021. (VIII.27.) határozatában döntött a szelektív-hulladékgyűjtő szigetek végleges megszüntetéséről 2021. október 17. napjáig.

2021. Október 15. 08:39, péntek | Helyi

A helyi rendőrök elfogták az esztergomi piacon vandálkodót

Őrizetbe vették a nyomozók azt a férfit, aki korábban az esztergomi piacon több pavilont feltört. A gyanúsítottnak további vagyon elleni bűncselekmények is a számlájára írhatók.

2021. Október 15. 08:22, péntek | Helyi

Sakkversenyek futószalagon Esztergomban

Az Esztergomi Sakk Club az NB II-ben megkezdte a szereplését a 2021/2022-es bajnokságban, az első fordulóban Naszályra utaztak sakkozóink a tavaly még NB I-ben vitézkedő Géniusz Tata-Naszály csapatához.