Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Június 23. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

A rendőrségről ment betörni

A rendőrségről ment betörni

Elképesztő történet: előállítják a férfit a rendőrségen, majd onnan hazafelé megy testvérével betörni. Ráadásul nem is messze tőlünk, mindez Kisigmándon történt, ahonnan szerszámgépeket vitt el a testvérpár.

Egy kisigmándi családi ház mögötti tárolót feszítettek fel ismeretlen elkövetők 2013. június 21-re virradóra. Szerszámgépek, búvárszivattyú került a betörők kezébe. A helyszínen rögzített adatok és az adatgyűjtés során beszerzett információk alapján egy bábolnai testvérpárra terelődött a komáromi rendőrök figyelme. Az egyenruhások nem találták otthon a keresett személyeket, ők ugyanis a bűncselekmény elkövetését követően egyik ismerősüknél húzták meg magukat. A rendőrök elől nem tudtak elbújni, pár órával a betörést követően elfogták a 32 éves H. Ferencet és a 31 éves H. Zsoltot. Gyanusítotti kihallgatásukon elismerték a bűncselekmény elkövetését. A fiatalabb volt a közlékenyebb. Elmondta, hogy június 20-án este ment bátyjáért a Komáromi Rendőrkapitányságra. A Készenléti Rendőrség beosztottai vitték be őt oda és kezdeményezték szabálysértési eljárás megindítását, mert jogosítvány nélkül vezetett. Hazafelé menet döntöttek úgy, hogy szétnéznek Kisigmándon és ha alkalom kínálkozik, nem térnek haza üres kézzel. A náluk tartott házkutatáson az eltulajdonított tárgyakból többet is megtaláltak a rendőrök, melyekre ráismert tulajdonosuk. A testvérpár ellen – őrizetbe vételük mellett – betöréses lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség és kezdeményezte a két férfi előzetes letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT