Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Július 25. 09:20, kedd | PR
Forrás: (x)

A sokoldalú murva: mi mindenre használható a mindennapokban?

A sokoldalú murva: mi mindenre használható a mindennapokban?

A murva számos területen új, izgalmas lehetőségeket kínál: ez az egyedülálló anyag nem csak erős és tartós, hanem környezetbarát tulajdonságai miatt is kiemelkedik.

A következőkben bemutatjuk a murvának néhány remek felhasználási módját.

Vízelvezetés és vízmegtartás

Ha közepes vagy nagyobb méretű murva köveket alkalmazunk a ház körül azokon a helyeken, ahol nagy mennyiségű víz folyhat végig – pl. kerti utaknál, járdáknál vagy árkoknál -, úgy gyorsan és hatékonyan elvezethetjük azt. A kisebb szemű darabokkal pedig épp az ellenkező hatást érhetjük el: az összetömörödött kis murva ugyanis súlyozás hiányában is képes megőrizni a talajnedvességet. Ez különösen fontos a szárazságra hajlamos területeken vagy öntözési rendszerek hiányában.

Díszítőelemek és dekoráció

A murváról elsőre talán mindenki díszítőelemként gondol. A különböző színű és méretű murva kövek segítségével varázslatos tereket hozhatunk létre, például kavicságyásokat, kerti tóparti dekorációt, sziklakerteket, de gyakran alkalmazzák ezen célból temetőben sírhelyek körül is. A murva természetes megjelenése gyakorlatilag bármilyen stílushoz remekül illeszthető, így teljes mértékben egyedi és esztétikus környezetet alkothatunk.

Autóbeálló- és feljáró

A murva roppant hasznos lehet az épületek körüli autóbeállók- vagy feljárók kialakításakor is. Megfelelő telepítés esetén ugyanis nem csupán esztétikailag állja meg a helyét, hanem kiválóan alkalmazható az udvar sármentesítésére is azokon a helyeken, ahol gépkocsival közlekedünk.

A kielégítő végeredmény érdekében azonban nem mindegy, hogy milyen típusú murvát használunk: kisebb autós forgalomnál elegendő az egyszerű kerti murva, míg, ha sokszor kell nagyobb terhelést kibírniuk (például teherautóknál), úgy mindenképp a nagyobb úti, vagy az osztályozatlan murva lesz az optimális megoldás. Tipp: a Babó Kőburkolatok zúzalék kínálatában széles méret- és típusválasztékból szemezgethetünk a legkülönfélébb textúrákból a mészkőtől a bazalton át a tufáig.

Amint látható, a murva egy sokoldalú építőanyag: legyen szó kertészetről vagy tájépítészetről van szó, ne felejtsük el megfontolni a használatát és kihasználni számos előnyét. Fedezze fel a murvában lévő rejtett potenciált, és hozza ki belőle a legtöbbet!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből