Hírek
2013. Február 09. 05:00, szombat |
Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség
A sült ételek növelik a stroke kockázatát
Azoknál, akik rendszeres sült ételeket esznek és cukros üdítőitalokat fogyasztanak, megnő a stroke kialakulásának kockázata - számol be a Fox News. Ez az első átfogó tanulmány, amely az étkezési szokások és a szélütés kialakulása közötti kapcsolatot vizsgálta.
A sült ételek, mint a hasábburgonya, a hamburger, a feldolgozott húsok, a hamburger, valamint a cukros üdítőitalok megnövelik a szélütés kialakulásának kockázatát is. Az eredmények azt mutatták, hogy azok, akik hetente legalább hatszor fogyasztják az említett ételeket, azoknak 41 százalékkal nagyobb az esélyük a stroke kialakulására összehasonlítva azokkal, akik legfeljebb havonta egyszer esznek ilyen jellegű ételeket.
Ezzel szemben azoknak, akik zöldségben-és gyümölcsben, halakban és teljes kiőrlésű gabonákban gazdag étrendet folytatnak, 29 százalékkal kisebb a kockázatuk a stroke kialakulására.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Október 27. 07:44, hétfő | Életmód
Őrtüzek jelezték Székelyföldön a közösség autonómiaigényét Székelyföld autonómiájának napján
2025. Október 26. 07:49, vasárnap | Életmód
Ingatlan.com: negyvenszeres az árkülönbség a legdrágább és a legolcsóbb panellakás között
2025. Október 25. 08:47, szombat | Életmód
Vasárnap kezdődik a téli időszámítás
Vasárnap kezdődik a téli időszámítás, az órákat hivatalosan hajnali háromról két órára állítják át.
2025. Október 24. 08:40, péntek | Életmód
Klasszikus zene és néptánc várja az utasokat a Liszt Ferenc repülőtéren szerdán és csütörtökön
Klasszikus zene és néptánc várja az utasokat a Liszt Ferenc repülőtéren október 22-én és 23-án - mondta el Kiss-Hegyi Anita kulturális kapcsolatokért felelős államtitkár a TV2 Mokka című műsorában szerdán reggel.
