Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Február 17. 05:00, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Osvald Zsolt

A Szent Erzsébet csapata nyerte az idei Szén János Kupát

A Szent Erzsébet csapata nyerte az idei Szén János Kupát

Befejeződtek a Szén János Kupa, 5-6 osztályosoknak kiírt küzdelmei a Pézsa Tibor Sportcsarnokban a minap. Idén 8 iskola nevezett be a rendezvényre, amely két pénteken át tartott.

A csapatokat a szervezők 2X4-es csoportba sorolták be, ahonnan az első játéknap után 2-2 együttes jutott be a négyes döntőbe.

Az „A” csoportból kiemelkedett a tavalyi győztes Mindszenty iskola, melynek játékosai a Voyage egyesületét erősítik. Idén is meggyőző játékot nyújtottak a fiúk, de minden dicsértet megérdemelt a Babits iskola is a továbbjutásért.

A „B” jelű kvartettben talán némi meglepetést kellett az Arany továbbjutása, ráadásul a három meccsen még gólt sem kaptak. Mellettük a meggyőző játékot nyújtó Szent Erzsébet került a négyes döntőbe.

A fináléban a két csoportgyőztes magabiztosan szerepelt, a Mindszenty és a Szent Erzsébet is simán verte a Babits és az Arany iskolát. Ezután találkozott a két esélyes. Kiélezett, nagyiramú mérkőzésen, talán némi szerencsével, de megérdemelten nyert 1-0-ra a nagyon egységes és jól küzdő Szent Erzsébet.

A díjátadáson Osvald Zsolt főszervező beszélt néhai Szén Jánosról, szerepéről a város labdarúgásában. János bácsi hosszú ideig volt labdarúgó, utána, mint neves játékvezető öregbítette a város hírnevét. Sokáig társadalmi munkában segítette a Kispályás Bajnokságot. Volt edző elsősorban utánpótlás, de felnőtt szinten is. A főszervező szerint a mai sportéletben is sok ilyen emberre lenne szükség.
A szép díjakat János bácsi fia, unokája, valamint Pál György igazgató adták át.

VÉGEREDMÉNY:
1. SZ. ERZSÉBET
2. MINDSZENTY
3. BABITS
4. ARANY
LEGJOBB KAPUS: JAKOBUT ÁDÁM (SZ.ERZSÉBET)
LEGJOBB JÁTÉKOS: GÁL PÉTER (MINDSZENTY)

Szén János
1940. 02. 02-án született Bezdánban. Már fiatalon érdeklődött a labdarúgás iránt, tizenévesen bekerült Tokod felnőtt csapatába. Esztergomban 1964 tavaszán kezdett futballozni. A 70-es évektől edzősködött, majd 1976-ban szakedzői képesítést szerzett a TF-en. Ez idő alatt legszívesebben a fiatalokkal foglalkozott, de rövid ideig a felnőtt csapatnál is tevékenykedett. Ezután a játékvezetés foglalkoztatta, 1981-ben már, mint képesített játékvezető vezetett megyei bajnoki mérkőzéseket, egészen a 90-es évek közepéig.

Aktív pályafutása után az esztergomi MIM Vasas Öregfiúk csapatának vezetőségi munkájában vállalt oroszlánrészt, egészen 2005-ös haláláig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT