Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2021. Május 16. 11:40, vasárnap | Külföld
Forrás: Telex

A szerb elnök szerint csevapot csináltak áldozataikból a Veljko Belivuk vezette maffia tagjai

A szerb elnök szerint csevapot csináltak áldozataikból a Veljko Belivuk vezette maffia tagjai

Aleksandar Vučić péntek este szerepelt a televízióban, ahol hátborzongató részleteket is megosztott a Szerbiában hírhedt bűnöző Veljko Belivuk és klánja által elkövetett bűncselekményekről.

Vučić elnök a tv interjú során részletesen beszélt arról, hogy hogyan darálták le a holttesteket a bűnözők és összesen tizenhét alkalommal mondta ki a műsor során, hogy csevapot készítettek a húsukból, írja a nova.rs. Az elnök üzent a Belivuk klán helyébe lépett bűnözői csoportoknak is, külön hangsúlyozva, hogy nem engedi, hogy több gyilkosság történjen, embereket daráljanak le és ígéretet tett arra, hogy ők is oda kerülnek ahová valók, vagyis rács mögött fogják végezni.

Aleksandar Vučić, bár valószínűleg a valóságról számolt be, jócskán túllépte hatáskörét azzal, hogy egy még folyamatban álló ügyről osztott meg részleteket a nyilvánosság előtt.

Belivukot és társait még februárban fogták el egy kiterjedt rendőri akció során, melynek során egész fegyverarzenált találtak több helyszínen, valamint egy ipari húsdarálót is. A húsdarálón talált DNS nyomok arra utalnak, hogy azt a csoport az elkövetett gyilkosságok nyomának elfedésére használta. Sajtóértesülések szerint Belivuk és társai egyéb bűncselekmények mellett legalább nyolc ember eltűnéséért és feltételezhető megöléséért vonhatók felelősségre.

A februári előállításon a banda mind a 19 tagja ártatlannak vallotta magát, ám az ügyészség ennek ellenére úgy döntött, hogy kiterjeszti a nyomozást. Átvizsgálták a belgrádi Partizan focicsapat stadionját is, ahol távcsöves orvlövész puskát, a töltényeket, pisztolyt és drogot is találtak a rendőrök. Ugyancsak vizsgálják a valószínűsíthetően Veljko Belivuk tulajdonában álló pancsovai Dinamo csapat stadionját és környékét is, ahol újabb bizonyítékok előkerülését várja a nyomozóhatóság.

Fotó: Magyar Szó Online

Címkék: bűnügy, maffia, szerbia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.