Városlista
2022. május 17, kedd - Paszkál

Hírek

2021. Május 06. 22:44, csütörtök | Helyi

A szerdai gördeszkás eset margójára

A szerdai gördeszkás eset margójára

Nagy port vert fel tegnap egy deszkás fiatalokról szóló Facebook bejegyzés az Esztergom csoportban.

A posztoló a nemrég felújított Simor János (piac) utca elején figyelt fel és fotózott le gördeszkázó fiatalokat, akik szerinte azon kívül, hogy nem a megfelelő helyet választották a deszkázásra, ráadásul még tönkre is teszik, letördelik a beültetett ágyások ülőkeként is funkcionáló mészkő szegélyét. Ennek a véleményének meglehetősen vehemensen és nem a legválogatottabb szavakkal adott hangot, aminek következtében valóságos komment cunami indult el.

A hozzászólások egy része a posztolónak adott igazat, ám a többség a fiatalok pártjára állt. Nagyszülők, szülők, és maguk a fiatalok is leírták, hogy az óvodás, vagy kisiskolás korosztályból kinőve a városban nincs hely, ahol kulturáltan szórakozhatnának, vagy megfelelő körülmények között tudnának gördeszkázni, vagy BMX, esetleg dirt bringával gyakorolni, pedig erre nagy lenne az igény. A bejegyzésben megszólított fiatalok közül az egyik fiú, még aznap válaszolt a bejegyzésben foglaltakra, megjegyezve, hogy nem érzi magát sem ő, sem a társai annak, aminek minősítették, a letört szegély pedig már korábban is úgy nézett ki, nem a gördeszkások rongálták meg.


Az ügy szinte órák alatt a városvezetés tudomására jutott és az a döntés született, hogy a kialakult feszült helyzetre olyan megoldást kell találni, amely minden fél számára kielégítő lehet. Hernádi Ádám polgármester ennek érdekében első lépésként találkozott Nebehaj Gergővel, a görkorisok közül azzal a fiúval, aki az őket negatív jelzővel illető embernek válaszolt.

A polgármester a találkozóról a Facebook oldalán a következőket posztolta: „Kedves Esztergomi Fiatalok! Ma Nebehaj Gergővel beszélgettem Esztergom gördeszkás közösségéről és a jövőbeni fejlesztésekről, melyek közt egy speciális, gördeszkásoknak tervezett pálya is szerepel.”


Remélhetőleg a jövőben megnyugtató megoldás születik és a fiataloknak lesz majd helyük és alkalmuk, hogy gyakorolhassák kedvenc sportjukat.

Fotó: Hernádi Ádám Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 16. 10:08, hétfő | Helyi

sCompany ACOUSTIC KONCERT @ Kali

Cégünk alapkőletétele nagyjából a 2019 első felére tehető.

2022. Május 16. 09:58, hétfő | Helyi

Hulladékgyűjtő napok Esztergomban

2022. Május 16. 09:52, hétfő | Helyi

Eltűnés miatt keresik Szegvári Erinát

A Komáromi Rendőrkapitányság az esztergomi születésű fiatal lány eltűnése kapcsán a lakosság segítségét kéri.

2022. Május 16. 09:48, hétfő | Helyi

Óriási föld alatti városra bukkantak Törökországban

Az ősi komplexumban akár 60-70 ezer ember is élhetett.