Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2021. Május 06. 22:44, csütörtök | Helyi

A szerdai gördeszkás eset margójára

A szerdai gördeszkás eset margójára

Nagy port vert fel tegnap egy deszkás fiatalokról szóló Facebook bejegyzés az Esztergom csoportban.

A posztoló a nemrég felújított Simor János (piac) utca elején figyelt fel és fotózott le gördeszkázó fiatalokat, akik szerinte azon kívül, hogy nem a megfelelő helyet választották a deszkázásra, ráadásul még tönkre is teszik, letördelik a beültetett ágyások ülőkeként is funkcionáló mészkő szegélyét. Ennek a véleményének meglehetősen vehemensen és nem a legválogatottabb szavakkal adott hangot, aminek következtében valóságos komment cunami indult el.

A hozzászólások egy része a posztolónak adott igazat, ám a többség a fiatalok pártjára állt. Nagyszülők, szülők, és maguk a fiatalok is leírták, hogy az óvodás, vagy kisiskolás korosztályból kinőve a városban nincs hely, ahol kulturáltan szórakozhatnának, vagy megfelelő körülmények között tudnának gördeszkázni, vagy BMX, esetleg dirt bringával gyakorolni, pedig erre nagy lenne az igény. A bejegyzésben megszólított fiatalok közül az egyik fiú, még aznap válaszolt a bejegyzésben foglaltakra, megjegyezve, hogy nem érzi magát sem ő, sem a társai annak, aminek minősítették, a letört szegély pedig már korábban is úgy nézett ki, nem a gördeszkások rongálták meg.


Az ügy szinte órák alatt a városvezetés tudomására jutott és az a döntés született, hogy a kialakult feszült helyzetre olyan megoldást kell találni, amely minden fél számára kielégítő lehet. Hernádi Ádám polgármester ennek érdekében első lépésként találkozott Nebehaj Gergővel, a görkorisok közül azzal a fiúval, aki az őket negatív jelzővel illető embernek válaszolt.

A polgármester a találkozóról a Facebook oldalán a következőket posztolta: „Kedves Esztergomi Fiatalok! Ma Nebehaj Gergővel beszélgettem Esztergom gördeszkás közösségéről és a jövőbeni fejlesztésekről, melyek közt egy speciális, gördeszkásoknak tervezett pálya is szerepel.”


Remélhetőleg a jövőben megnyugtató megoldás születik és a fiataloknak lesz majd helyük és alkalmuk, hogy gyakorolhassák kedvenc sportjukat.

Fotó: Hernádi Ádám Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 09:54, hétfő | Helyi

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án (szombaton), 18:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány szokásos évi adventi kiállítását X. Művészet Esztergomért címmel a Kapcsolatok Házában, 34 művész részvételével.

2022. November 28. 09:48, hétfő | Helyi

Alapítványokat is támogat a Richter a térségben

Dorogon és környékén évek óta támogat alapítványokat a Richter Gedeon Nyrt. – erről beszélgettünk Garai Zoltánnal, a dorogi gyáregység főmérnökével.

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.