Városlista
2023. október 2, hétfő - Petra

Hírek

2013. Július 31. 21:52, szerda | Sport
Forrás: InfoVáros | -Hajósi Miklós-

A szezon legnehezebb versenye: teljesítve!

A szezon legnehezebb versenye: teljesítve!

Eurosol – Honda Civic Type-R. Sibiu Rally 2013, összefoglaló. Bessenyey Zoltán – Nyirfás „Yulianna”

Hihetetlenül nehéz versenyen van túl az Eurosol – Honda Civic Type-R csapat kettőse, hiszen Bessenyey Zoltán és Nyirfás „Yulianna” sikeresen teljesítették a román Sibiu Rally-t, amely az ERC sorozat 7. versenye volt. A magyar páros ráadásul újabb pontszerzéssel növelte előnyét a 2WD bajnokság élén.

Bessenyey Zoltán: Csak ismételni tudom magam, hogy megint boldog és fáradt vagyok, ahogyan minden EB futam után. Ez a verseny azt gondolom valóban a legnehezebb volt a szezonban, és talán az életünkben is. A nehéz felület annyi problémát okozott a versenyzőknek, hogy szinte minden autóban keletkezett kár, így a miénkben is. A futam eleje nem kezdődött szerencsésen számunkra, hiszen a pályabejáró autónk a végére szinte kilehelte a lekét.
A második gyorsaságin folytatódott a kálváriánk, hiszen megkaptuk az első defektet, amelyet kénytelenek voltunk a 27 kilométeres szakasz 7. kilométerénél kicserélni bent. Ehhez nem segített sokat, hogy a közvetítésért felelős helikopter végig ott repkedett körülöttünk, amitől nem hallottuk egymást Julival. Utána mikor készen lettünk, még az övek és HANS visszakötése volt elég lassú folyamat.
További nehezítésként ezen a szakaszon még a kipufogónk is össztört, amitől legyengült a kocsi. A szervízben a csapat sikeresen helyreállította az összes hibát így tudtuk folytatni a küzdelmet a 13. helyről. A nap végére jöttük felfelé, többek között az ellenfelek hibáinak köszönhetően is, valamint az éjszakai szakaszokon elért eredmények miatt. Másnapra a terv nem volt túl komplikált.
Nyomni amit ésszel tudunk, és jönni felfelé a ponttáblázaton. Ebben nem segített, hogy egy Dacia Logan mögött kellett két percre rajtolnunk, akit az első aszfaltos 8 kilométeren azonnal 50 másodperccel vertünk meg. Majd a murvás 30 kilométeren kaptunk egy újabb defektet, azonban azzal már lejöttünk 7 kilométert a célig, és így is utólértük a Daciát. A második körre kérvényeztük a nagyobb rajtidő különbséget, amit nem adtak meg nekünk, így az újabb hosszú szakaszon megint lekövettük a célig az előttünk rajtoló autót, de akkor már csak annak örültünk, hogy a 6. hely megvan a 2WD értékelésben. Nagyon szeretném kiemelni a csapat(ok) munkáját ezen a futamon, hiszen az Eurosol Racing Team Hungary és a J.A.S. Motorsport szerelői és mérnökei heroikus küzdelemben voltak a gondokkal és a szervizidővel szemben, amit mutat az is, hogy az esti 45 perces javítási limitet is kicsúsztuk 2 perccel.
Az ezért járó büntetés nem sokat jelentett, így örültünk, hogy a kocsi rendben és működőképesen tudott beállni a nap végi Parc Fermébe.
Nagyon köszönöm Juli segítségét, hiszen a profizmusa és a nyulgalma megint nagyon fontos volt, és most technikailag is sokat segített, hiszen a sok-sok kerékcserénél és az elszakadt pótkerék rögzítő megjavításánál is nagy szerep hárult rá.
Az elért eredménnyel abszolút elégedett vagyok, hiszen sikerült növelnünk az előnyüket a bajnokságban, azonnal a második félév első versenyén.
Mindenkinek nagyon köszönjük aki segít bennünket a céljaink elérésében és azoknak is szeretném megköszönni, akik drukkolnak nekünk és üzeneteikkel a verseny közben is erőt adnak a folytatáshoz.


Köszönet a támogatóknak!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 01. 06:00, vasárnap | Sport

A Ferencváros kiütéses győzelmet aratott az örökrangadón

A címvédő Ferencváros rendkívül magabiztos, 6-1-es győzelmet aratott az MTK otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának szombati játéknapján.

2023. Szeptember 29. 08:57, péntek | Sport

Végleg bevette Nyirádot a Korda Racing! Benyó Máté bajnoki címmel zárt a vörös katlanban

Folytatódott a 2023-as Rallycross OB és a Korda Racing újra parádézott Nyirádon. Benyó Máté nemcsak ismét győzni tudott, hanem egy fordulóval a szezon vége előtt megszerezte élete első magyar bajnoki címét a Supercarban.

2023. Szeptember 29. 06:00, péntek | Sport

Szoboszlai futotta a legtöbbet a Liverpoolban

A Liverpool-játékosok között eddig Szoboszlai Dominik futotta a legtöbbet az angol labdarúgó-bajnokságban.

2023. Szeptember 28. 08:09, csütörtök | Sport

Egy magyar rakéta! - Akkora gólt lőtt Szoboszlai, hogy majdnem kiszakadt a háló - Videó

Brutális erővel csapódott a lécre a labda, majd pedig a hálóba.