Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Július 31. 21:52, szerda | Sport
Forrás: InfoVáros | -Hajósi Miklós-

A szezon legnehezebb versenye: teljesítve!

A szezon legnehezebb versenye: teljesítve!

Eurosol – Honda Civic Type-R. Sibiu Rally 2013, összefoglaló. Bessenyey Zoltán – Nyirfás „Yulianna”

Hihetetlenül nehéz versenyen van túl az Eurosol – Honda Civic Type-R csapat kettőse, hiszen Bessenyey Zoltán és Nyirfás „Yulianna” sikeresen teljesítették a román Sibiu Rally-t, amely az ERC sorozat 7. versenye volt. A magyar páros ráadásul újabb pontszerzéssel növelte előnyét a 2WD bajnokság élén.

Bessenyey Zoltán: Csak ismételni tudom magam, hogy megint boldog és fáradt vagyok, ahogyan minden EB futam után. Ez a verseny azt gondolom valóban a legnehezebb volt a szezonban, és talán az életünkben is. A nehéz felület annyi problémát okozott a versenyzőknek, hogy szinte minden autóban keletkezett kár, így a miénkben is. A futam eleje nem kezdődött szerencsésen számunkra, hiszen a pályabejáró autónk a végére szinte kilehelte a lekét.
A második gyorsaságin folytatódott a kálváriánk, hiszen megkaptuk az első defektet, amelyet kénytelenek voltunk a 27 kilométeres szakasz 7. kilométerénél kicserélni bent. Ehhez nem segített sokat, hogy a közvetítésért felelős helikopter végig ott repkedett körülöttünk, amitől nem hallottuk egymást Julival. Utána mikor készen lettünk, még az övek és HANS visszakötése volt elég lassú folyamat.
További nehezítésként ezen a szakaszon még a kipufogónk is össztört, amitől legyengült a kocsi. A szervízben a csapat sikeresen helyreállította az összes hibát így tudtuk folytatni a küzdelmet a 13. helyről. A nap végére jöttük felfelé, többek között az ellenfelek hibáinak köszönhetően is, valamint az éjszakai szakaszokon elért eredmények miatt. Másnapra a terv nem volt túl komplikált.
Nyomni amit ésszel tudunk, és jönni felfelé a ponttáblázaton. Ebben nem segített, hogy egy Dacia Logan mögött kellett két percre rajtolnunk, akit az első aszfaltos 8 kilométeren azonnal 50 másodperccel vertünk meg. Majd a murvás 30 kilométeren kaptunk egy újabb defektet, azonban azzal már lejöttünk 7 kilométert a célig, és így is utólértük a Daciát. A második körre kérvényeztük a nagyobb rajtidő különbséget, amit nem adtak meg nekünk, így az újabb hosszú szakaszon megint lekövettük a célig az előttünk rajtoló autót, de akkor már csak annak örültünk, hogy a 6. hely megvan a 2WD értékelésben. Nagyon szeretném kiemelni a csapat(ok) munkáját ezen a futamon, hiszen az Eurosol Racing Team Hungary és a J.A.S. Motorsport szerelői és mérnökei heroikus küzdelemben voltak a gondokkal és a szervizidővel szemben, amit mutat az is, hogy az esti 45 perces javítási limitet is kicsúsztuk 2 perccel.
Az ezért járó büntetés nem sokat jelentett, így örültünk, hogy a kocsi rendben és működőképesen tudott beállni a nap végi Parc Fermébe.
Nagyon köszönöm Juli segítségét, hiszen a profizmusa és a nyulgalma megint nagyon fontos volt, és most technikailag is sokat segített, hiszen a sok-sok kerékcserénél és az elszakadt pótkerék rögzítő megjavításánál is nagy szerep hárult rá.
Az elért eredménnyel abszolút elégedett vagyok, hiszen sikerült növelnünk az előnyüket a bajnokságban, azonnal a második félév első versenyén.
Mindenkinek nagyon köszönjük aki segít bennünket a céljaink elérésében és azoknak is szeretném megköszönni, akik drukkolnak nekünk és üzeneteikkel a verseny közben is erőt adnak a folytatáshoz.


Köszönet a támogatóknak!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.