Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Július 21. 07:41, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

A tej és a szója csökkentheti a vérnyomást

A tej és a szója csökkentheti a vérnyomást

Egy kis tanulmány eredményei szerint a tej- és a szójafehérje kis mértékben ugyan, de csökkentheti a vérnyomását azoknak, akik hipertóniában szenvednek.

A kutatók szerint amennyiben a magas vérnyomásban szenvedők néhány finomított szénhidrátot - például a fehér kenyeret és a fehér rizst - tej- és szójafehérjére cserélnék, úgy hatékonyabbá válnának a hipertónia kezelésére előírt terápiák is - írja a Circulation.

A megállapításokat azután tették, hogy egy tanulmány eredményeiből kiderült: a magas vérnyomásban szenvedő embereknél kis mértékű javulást eredményezhet az, ha rendszeresen fogyasztanak olyan élelmiszereket, amelyek tejből és szójából származó fehérjéket tartalmaznak.

Bár az egyes alanyoknál megfigyelt vérnyomáscsökkenés nem mondható túl jelentősnek, mégis nagy előrelépést jelenthet ez a felfedezés a társadalom egészére nézve. Az étrend ilyen irányú megváltoztatása ugyanis segíthet megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a stroke kialakulását - mondta dr. Jiang He.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: tanulmány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.