Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Június 25. 05:00, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

A tetőt megbontva jutottak be a betörők, vádat emeltek

A tetőt megbontva jutottak be a betörők, vádat emeltek

Vádat emeltek egy többszörösen visszaeső és egy eddig büntetlen előéletű betörő ellen Esztergomban. Előbbi fegyházba mehet, de mindketten pénzbüntetést is kaphatnak.

Az Esztergomi Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal, folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy többszörös visszaeső és egy büntetlen férfival szemben, akik egy tokodi hétvégi házba úgy hatoltak be, hogy a tetőt megbontották – közölte a megyei főügyészség.

A vádlottak 2018. szeptember 3-án együtt italoztak, majd elsőrendű vádlott járművével Tokodra a Nagyvölgy dűlőbe mentek, ahol az elsőrendű vádlottnak egy pincéje van. A két férfi a dűlőben haladva elhatározta, hogy bejutnak egy pincébe és onnan lopnak.

Az elhatározásnak megfelelően délután bementek egy hétvégi házba oly módon, hogy másodrendű vádlott a ház tetejére felmászott, majd a tetőn lévő két cserepet a helyéről kiszedte, a cserép alatt lévő tetőfóliát feltépte, majd a lécek között az épületbe bemászott, és a bejárati ajtót belülről kinyitva az épületbe beengedte elsőrendű vádlottat.

A két férfi lakásfelszerelési tárgyakat, szerszámokat vittek el.

A vádlottak tavaly szeptember 4-én aztán visszatértek a hétvégi házhoz, és a már nyitott ajtón bementek, majd onnan egy hűtőszekrényt is elvittek.

Az elkövetési érték összesen 237 104 forint, a lopással okozott kár pedig 93 423 forint összegben megtérült, mert a lopott tárgyak egy részét a nyomozó hatóság elsőrendű vádlottól lefoglalta.

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság elsőrendű vádlottat végrehajtandó fegyházbüntetésre, valamint közügyektől eltiltásra, a másodrendű vádlottat pénzbüntetésre, továbbá a vádlottakat fejenként 71 840 forint vagyonelkobzásra ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.