Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Június 29. 07:14, szombat | Belföld
Forrás: mti/fotók: MTI/Bruzák Noémi

A tisztább strandokért indított közös kampányt az NNK és a BGYH Zrt.

A tisztább strandokért indított közös kampányt az NNK és a BGYH Zrt.

A fürdőhigiéné javításáért, a tisztább strandokért fogott össze a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt.-vel:

tájékoztatási kampányban hívják fel a figyelmet a fürdőzés alapszabályaira.

Müller Cecília országos tisztifőorvos pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, az előírások betartásával a fürdőzés úgy jelent élményt, hogy közben nem hordoz többletkockázatot. Azért készítettek kiadványokat, hogy fokozzák a látogatók tudatosságát - tette hozzá.

Czinege Szilvia, a BGYH Zrt. marketingvezetője azt hangoztatta, hogy sok a modern fővárosi fürdő, és arra biztatta az embereket, hogy vegyék azokat igénybe, mivel minden évben lehet hallani bányatavi balesetekről.

Pándics Tamás, az NNK közegészségügyi laboratóriumi főosztályának vezetője kiemelte, hogy a fürdőzés szerepe fontos a rekreációban, a gyógyulásban.

Vargha Márta, a főosztály szakértője úgy fogalmazott: a medence vizében az van, amit az emberek belevisznek, a szennyeződés elsődleges forrásai maguk a fürdőzők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.