Városlista
2022. december 5, hétfő - Vilma

Hírek

2014. Október 18. 07:52, szombat | Helyi
Forrás: Lenger

A választási bizottság elutasította a fellebbezést, rendőrségen az ügy

A választási bizottság elutasította a fellebbezést, rendőrségen az ügy

Elutasította a választási eredményeket megóvó beadványt a Területi Választási Bizottság, az ügyet a rendőrség viszi tovább. A beadvány közben változott: a teljes esztergomi választási eredmény megsemmisítését kérik.

A határozat alapján a vélt törvénytelenségeket négy tanúvallomásra alapozza a beadványt készítő Zentai-Plajner Zsolt az esztergomi Jobbik elnöke, aki egyébként magánszemélyként kérte a választási eredmény felülvizsgálatát. Sőt a korábban kért 10-es választókerület 25-ös és 27-es szavazókörei mellett módosította a beadványt, szerinte ugyanis Esztergom összes választókerületében el kellene rendelni a szavazatok újraszámlálását valamint megsemmisítését, és új képviselő illetve polgármester választást kellene tartani.

A Területi Választási Bizottság a minap döntött, határozatában pedig nincs információ arról, hogy a szavazóköri delegáltak, így az egyes pártok küldöttei is, találkoztak-e például az urna zárásakor és a szavazólapok összeszámlálásakor olyan szavazólappal, amelyen nem az adott körzet jelöltjei szerepeltek. Ennek ugyanis – amennyiben a tanúvallomások igazak – nyoma kellene lennie a szavazóköri jegyzőkönyvben.

A választási bizottság hivatkozva a Ve. 212. § (2) b) pontjára kifejtette, hogy a beadványt készítő nem tudta minden kétséget kizáróan bizonyítani állításait, ezért elutasította a fellebbezést, az üggyel kapcsolatban azonban megkeresi az illetékes rendőrkapitányságot a további intézkedés megtételére, illetve az ügy körülményeinek kivizsgálására.

Mindennek köszönhetően nem lehet tudni, mikor lesz ismét polgármestere és képviselőtestülete Esztergomnak, ami rendkívül fontos lenne egy újabb adósságrendezés elkerülésére.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 09:54, hétfő | Helyi

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án (szombaton), 18:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány szokásos évi adventi kiállítását X. Művészet Esztergomért címmel a Kapcsolatok Házában, 34 művész részvételével.

2022. November 28. 09:48, hétfő | Helyi

Alapítványokat is támogat a Richter a térségben

Dorogon és környékén évek óta támogat alapítványokat a Richter Gedeon Nyrt. – erről beszélgettünk Garai Zoltánnal, a dorogi gyáregység főmérnökével.

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.