Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Október 18. 07:52, szombat | Helyi
Forrás: Lenger

A választási bizottság elutasította a fellebbezést, rendőrségen az ügy

A választási bizottság elutasította a fellebbezést, rendőrségen az ügy

Elutasította a választási eredményeket megóvó beadványt a Területi Választási Bizottság, az ügyet a rendőrség viszi tovább. A beadvány közben változott: a teljes esztergomi választási eredmény megsemmisítését kérik.

A határozat alapján a vélt törvénytelenségeket négy tanúvallomásra alapozza a beadványt készítő Zentai-Plajner Zsolt az esztergomi Jobbik elnöke, aki egyébként magánszemélyként kérte a választási eredmény felülvizsgálatát. Sőt a korábban kért 10-es választókerület 25-ös és 27-es szavazókörei mellett módosította a beadványt, szerinte ugyanis Esztergom összes választókerületében el kellene rendelni a szavazatok újraszámlálását valamint megsemmisítését, és új képviselő illetve polgármester választást kellene tartani.

A Területi Választási Bizottság a minap döntött, határozatában pedig nincs információ arról, hogy a szavazóköri delegáltak, így az egyes pártok küldöttei is, találkoztak-e például az urna zárásakor és a szavazólapok összeszámlálásakor olyan szavazólappal, amelyen nem az adott körzet jelöltjei szerepeltek. Ennek ugyanis – amennyiben a tanúvallomások igazak – nyoma kellene lennie a szavazóköri jegyzőkönyvben.

A választási bizottság hivatkozva a Ve. 212. § (2) b) pontjára kifejtette, hogy a beadványt készítő nem tudta minden kétséget kizáróan bizonyítani állításait, ezért elutasította a fellebbezést, az üggyel kapcsolatban azonban megkeresi az illetékes rendőrkapitányságot a további intézkedés megtételére, illetve az ügy körülményeinek kivizsgálására.

Mindennek köszönhetően nem lehet tudni, mikor lesz ismét polgármestere és képviselőtestülete Esztergomnak, ami rendkívül fontos lenne egy újabb adósságrendezés elkerülésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.