Városlista
2024. október 24, csütörtök - Salamon

Hírek

2014. Február 06. 07:56, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp

A vártnál is jobban pörög a Suzuki-gyár

A vártnál is jobban pörög a Suzuki-gyár

A vártnál is jobban pörög a Suzuki-gyár, ennek pedig az eredménye, hogy a korábbi tervezetnél 30 ezerrel több autót gyártását tervezi a vállalat Esztergomban.

Stabil növekedés a jelmondat a Suzukinál – bővült a létszám címmel közöltünk cikket múlt héten a Suzuki esztergomi termeléséről. Akkor még mintegy 170 ezerre tettük az éves gyártási mennyiséget, a minap azonban ennél is jóval kedvezőbb adatokról számolt be Urbán László.

A vezérigazgató-helyettes a HITA járműipari csúcstalálkozón elmondta, hogy idén 200 ezer autó gyártását tervezi Esztergomban a Magyar Suzuki Zrt. Mindez pedig a korábbi becslésekhez képest 30 ezerrel több.

Ez természetesen a több mint 25 ezer főt foglalkoztató 78 hazai Suzuki-beszállító számára is remek hír.

A termelés növekedését nagyban segíti, hogy az S-Crosst egyelőre csak Magyarországon gyártja a vállalat, így Esztergomból látja el az összes piacot. Köztük Európán kívül az egyre inkább feltörekvőket is, mint Mexikó, Új-Zéland, Ausztrália és a Dél-Afrikai Köztársaság. Urbán László mindehhez hozzátette, hogy ráadásul már zajlik a következő modell, az egyelőre iV-4 névre keresztelt sportos hobbiterepjáró prototípus- és gyártástechnológia-fejlesztése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.