Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2014. Február 06. 07:56, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp

A vártnál is jobban pörög a Suzuki-gyár

A vártnál is jobban pörög a Suzuki-gyár

A vártnál is jobban pörög a Suzuki-gyár, ennek pedig az eredménye, hogy a korábbi tervezetnél 30 ezerrel több autót gyártását tervezi a vállalat Esztergomban.

Stabil növekedés a jelmondat a Suzukinál – bővült a létszám címmel közöltünk cikket múlt héten a Suzuki esztergomi termeléséről. Akkor még mintegy 170 ezerre tettük az éves gyártási mennyiséget, a minap azonban ennél is jóval kedvezőbb adatokról számolt be Urbán László.

A vezérigazgató-helyettes a HITA járműipari csúcstalálkozón elmondta, hogy idén 200 ezer autó gyártását tervezi Esztergomban a Magyar Suzuki Zrt. Mindez pedig a korábbi becslésekhez képest 30 ezerrel több.

Ez természetesen a több mint 25 ezer főt foglalkoztató 78 hazai Suzuki-beszállító számára is remek hír.

A termelés növekedését nagyban segíti, hogy az S-Crosst egyelőre csak Magyarországon gyártja a vállalat, így Esztergomból látja el az összes piacot. Köztük Európán kívül az egyre inkább feltörekvőket is, mint Mexikó, Új-Zéland, Ausztrália és a Dél-Afrikai Köztársaság. Urbán László mindehhez hozzátette, hogy ráadásul már zajlik a következő modell, az egyelőre iV-4 névre keresztelt sportos hobbiterepjáró prototípus- és gyártástechnológia-fejlesztése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.