Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. November 18. 16:06, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A vérellátó továbbra is várja a gyógyult betegeket vérplazmaadásra

A vérellátó továbbra is várja a gyógyult betegeket vérplazmaadásra

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) továbbra is várja a gyógyult koronavírus-betegeket vérplazmaadásra.

A fertőzöttek gyógyulási esélyeinek növelése érdekében még több vérplazmára lenne szükség a gyógyult betegektől - közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

Mint írták, az OVSZ októberi felhívása nyomán folyamatos a koronavírus-fertőzésből gyógyultak jelentkezése különleges plazmadonornak, azonban a jelentkezők mintavételei azt mutatják, hogy a hatásos készítményhez szükséges ellenanyagszint átlagosan tíz jelentkezőből csupán kettőnél megfelelő.

Ezért továbbra is kérnek minden korábban laboratóriumi vizsgálattal igazolt, de legalább három hete tünetmentes embert, hogy mielőbb jelentkezzen mintavételre.

Mintavételre minden véradáson lehet jelentkezni, előzetes bejelentkezés nem szükséges. Érkezéskor jelezni kell, hogy plazmadonornak jelentkeznek, a Covid-zárójelentést pedig hozzák magukkal - olvasható a vérellátó közleményében.

Címkék: vér, véradás, vérplazma

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről