Városlista
2021. július 27, kedd - Olga

Hírek

2021. Július 22. 06:08, csütörtök | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény

A vízben és a vízparton is gyűjtik majd a szemetet Esztergomban

A vízben és a vízparton is gyűjtik majd a szemetet Esztergomban

A dunai árhullám miatt a Palatinus-tó lesz az új helyszíne a július 24-re, a Klímapolitikai Intézet kezdeményezésére a Szemétirtók és Esztergom városa által közösen meghirdetett nagyszabású szemétszedési akciónak.

A súlyos dunai árhullám miatt, a résztvevők biztonságát szem előtt tartva, a Palatinus-tó lesz az új helyszíne annak a szemétszedési akciónak, amelyet a Klímapolitikai Intézet kezdeményezésére a Szemétirtók és Esztergom város segítségével szerveznek július 24-én, szombaton.

Az esemény a térség eddigi legnagyobb és legösszehangoltabb hulladékgyűjtési akciója lesz, miután ahhoz több szervezet mellett a Dorogi Bányászok Horgász Egyesülete és a Palatinusz Búvár és Vizisport Egyesület is csatlakozott. A résztvevők egy időben szemetet szednek, rendbe teszik a horgászstégek környezetét és megszabadítják a tavat az oda nem illő, eldobált tárgyaktól.

Az akció kapcsolódik a Műanyagmentes július programhoz is. A Mathias Corvinus Collegium (MCC) égisze alatt működő Klímapolitikai Intézet részéről az esztergomi helyszínválasztás nem volt véletlen, hiszen 2021. augusztus 5-7. között a városban rendezik meg az MCC Fesztet, amivel a szervezők a környezettudatos viselkedés fontosságára is fel kívánják hívni a figyelmet.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak az eseményre, amelyről többek között a klimapolitikaiintezet.hu oldalon találnak bővebb tájékoztatást. A „kincskereső” játékkal is összekötött szemétszedési akcióra érkezőket ingyenes palatinus-tavi strandbelépővel és háromnapos MCC Feszt karszalaggal lepik meg a szervezők.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 27. 10:24, kedd | Helyi

Koncertek a Kalifa-tanyán

Igazi legendák lépnek fel Búbánatban augusztus 7-én. A Kalifa-tanya színpadán penget majd többek között Tolcsvay Béla és zenél majd a TŰZKERÉK XT, de hallagthatunk indiai szitár muzsikát is.

2021. Július 27. 06:48, kedd | Helyi

Folytatódik a szelektív kukák kiosztása!

A következő két hétben, augusztus 7-ig minden érvényes szerződéssel rendelkező, a házhoz menő szállításban részesülő lakos térítésmentesen veheti át a szelektív hulladék tárolására alkalmas 120 literes kukákat.

2021. Július 26. 20:09, hétfő | Helyi

Homokszobor készül az esztergomi Duna parton

Augusztus 5-től egy óriási, homokból készült műalkotást csodálhatunk meg az esztergomi Erzsébet parkban.

2021. Július 26. 19:01, hétfő | Helyi

Újra irtják a szúnyogokat

Esztergom város közigazgatási területén újabb szúnyoggyérítésre kerül sor a hét második felében.