Városlista
2021. december 4, szombat - Barbara, Borbála

Hírek

2021. Július 22. 06:08, csütörtök | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény

A vízben és a vízparton is gyűjtik majd a szemetet Esztergomban

A vízben és a vízparton is gyűjtik majd a szemetet Esztergomban

A dunai árhullám miatt a Palatinus-tó lesz az új helyszíne a július 24-re, a Klímapolitikai Intézet kezdeményezésére a Szemétirtók és Esztergom városa által közösen meghirdetett nagyszabású szemétszedési akciónak.

A súlyos dunai árhullám miatt, a résztvevők biztonságát szem előtt tartva, a Palatinus-tó lesz az új helyszíne annak a szemétszedési akciónak, amelyet a Klímapolitikai Intézet kezdeményezésére a Szemétirtók és Esztergom város segítségével szerveznek július 24-én, szombaton.

Az esemény a térség eddigi legnagyobb és legösszehangoltabb hulladékgyűjtési akciója lesz, miután ahhoz több szervezet mellett a Dorogi Bányászok Horgász Egyesülete és a Palatinusz Búvár és Vizisport Egyesület is csatlakozott. A résztvevők egy időben szemetet szednek, rendbe teszik a horgászstégek környezetét és megszabadítják a tavat az oda nem illő, eldobált tárgyaktól.

Az akció kapcsolódik a Műanyagmentes július programhoz is. A Mathias Corvinus Collegium (MCC) égisze alatt működő Klímapolitikai Intézet részéről az esztergomi helyszínválasztás nem volt véletlen, hiszen 2021. augusztus 5-7. között a városban rendezik meg az MCC Fesztet, amivel a szervezők a környezettudatos viselkedés fontosságára is fel kívánják hívni a figyelmet.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak az eseményre, amelyről többek között a klimapolitikaiintezet.hu oldalon találnak bővebb tájékoztatást. A „kincskereső” játékkal is összekötött szemétszedési akcióra érkezőket ingyenes palatinus-tavi strandbelépővel és háromnapos MCC Feszt karszalaggal lepik meg a szervezők.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 03. 14:58, péntek | Helyi

Lolektől Szent II. János Pál pápáig

December elsején nyílt meg a Szent Adalbert Központban az korabeli fotókból a kiállítás, amely a pápa életét mutatja be születésétől kezdve haláláig és szentté avatásáig.

2021. December 03. 10:58, péntek | Helyi

Újra változik a forgalmi rend Esztergomban

Újabb helyeken változik a forgalmi rend, jelent meg ma az Önkormányzat weboldalán. A közlemény szerint két helyszínen kell változásra számítani december 4-től.

2021. December 02. 08:50, csütörtök | Helyi

Lezárult a közbeszerzés - megkezdődhet az M100 építése

A Magyar Építők c. lap adta elsőként hírül, hogy lezárult M100 gyorsforgalmi út Bicske − Esztergom szakasz kiviteli terveinek elkészítésére és kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárás.

2021. December 01. 13:39, szerda | Helyi

Karácsony és szilveszter között szünetel az ügyfélfogadás az esztergomi polgármesteri hivatalban

Az ún. igazgatási szünetről Schottner Norbert jegyző jelentetett meg közleményt a város honlapján a mai napon.