Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Április 22. 10:59, csütörtök | Belföld
Forrás: Index

A WHO európai regionális igazgatójával tárgyalt ma délelőtt Orbán Viktor

A WHO európai regionális igazgatójával tárgyalt ma délelőtt Orbán Viktor

A miniszterelnök a karmelita kolostorban fogadta Hans Kluge-t, a WHO regionális igazgatóját. A megbeszélésen szó esett a sikeres magyar oltási kampányról, az újraindításról, valamint országunk és a WHO kapcsolatáról.

Mindketten egyetértettek abban, hogy a gazdaságot és az életet fokozatosan kell újraindítani. A WHO vezetője megismételte véleményét, mely szerint az iskolákat kell a legkésőbb bezárni és a legelsőként kinyitni. Orbán Viktor ismertette a Magyarország újraindítására vonatkozó elképzeléseket.

Hans Kluge elismerését fejezte ki országunk járványügyi védekezése kapcsán, és hozzátette, hogy Magyarországon példaértékű oltási kampányt folytatnak. A WHO igazgatója szerint életmentő eszközként kell a vakcinára tekinteni.

Ezt a témát nem lehet geopolitikai kérdéssé tenni, hiszen az oltás az egyedüli eszköz a járvány legyőzésére, és minden vakcina hatékony – hangsúlyozta a WHO európai vezetője és a magyar miniszterelnök.

Fotó: MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.