Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Január 12. 08:43, szerda | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Addig ütötte a feleségét, míg megrepedt a lépe

Addig ütötte a feleségét, míg megrepedt a lépe

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt indult büntető ügyben vádat emelt azzal az esztergomi férfival szemben, aki ököllel, fabottal ütötte, majd hátba rúgta a feleségét.

A vádirat szerint a házastársak között gyakoriak voltak a viták, emiatt a feleség 2021. augusztus 22-én elhagyta a férjével közös esztergomi otthonát.

2021. augusztus 25-én a délutáni órákban azonban hazatért, ekkor otthon volt a vádlott és a család többi tagja is. A férj azzal az indokkal küldte el a családtagokat, hogy meg akarja beszélni az együttélésüket a sértettel, és megígérte nekik, hogy nem fogja bántani.

A vádlott ezt megelőzően szeszes italt fogyasztott és szorongásoldó tablettákat vett be. Ígérete ellenére a férfi még ugyanezen a napon féltékenység miatt, bosszúból tettleg bántalmazta a sértettet. Több alkalommal ököllel ütötte meg a felesége fejét, majd egy hosszú fabottal, nagy erővel ütlegelte a combját, hátát és a kezét, végül a fekvő testhelyzetbe került asszonyt nagy erővel hátba rúgta.

A megvert asszony a bántalmazás következtében ujj- és bordatörést, valamint léprepedést szenvedett. A léprepedés életveszélyes sérülésnek minősül, az életveszélyes állapot elhárítása végett a sértett lépét műtéttel kellett eltávolítani.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének elkövetése miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Törvényszékre.

A főügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki, valamint tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.