Városlista
2022. május 27, péntek - Hella

Hírek

2022. Január 12. 08:43, szerda | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Addig ütötte a feleségét, míg megrepedt a lépe

Addig ütötte a feleségét, míg megrepedt a lépe

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt indult büntető ügyben vádat emelt azzal az esztergomi férfival szemben, aki ököllel, fabottal ütötte, majd hátba rúgta a feleségét.

A vádirat szerint a házastársak között gyakoriak voltak a viták, emiatt a feleség 2021. augusztus 22-én elhagyta a férjével közös esztergomi otthonát.

2021. augusztus 25-én a délutáni órákban azonban hazatért, ekkor otthon volt a vádlott és a család többi tagja is. A férj azzal az indokkal küldte el a családtagokat, hogy meg akarja beszélni az együttélésüket a sértettel, és megígérte nekik, hogy nem fogja bántani.

A vádlott ezt megelőzően szeszes italt fogyasztott és szorongásoldó tablettákat vett be. Ígérete ellenére a férfi még ugyanezen a napon féltékenység miatt, bosszúból tettleg bántalmazta a sértettet. Több alkalommal ököllel ütötte meg a felesége fejét, majd egy hosszú fabottal, nagy erővel ütlegelte a combját, hátát és a kezét, végül a fekvő testhelyzetbe került asszonyt nagy erővel hátba rúgta.

A megvert asszony a bántalmazás következtében ujj- és bordatörést, valamint léprepedést szenvedett. A léprepedés életveszélyes sérülésnek minősül, az életveszélyes állapot elhárítása végett a sértett lépét műtéttel kellett eltávolítani.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének elkövetése miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Törvényszékre.

A főügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki, valamint tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 27. 08:42, péntek | Helyi

Nyakunkon az újabb meteorkitörés

Különleges hullócsillag-kitörésben gyönyörködhetünk május 31-én, ha a csillagászati előrejelzések beválnak - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló, amelynek tájékoztatása szerint magyar csillagászok Texasban követik a kitör

2022. Május 26. 10:04, csütörtök | Helyi

Ünnepi Könyvhét

Június 9-én nyitja meg kapuit a 93. Ünnepi Könyvhét a Vörösmarty téren és a Duna-korzón.

2022. Május 25. 18:53, szerda | Helyi

Orbán Viktor rendkívüli bejelentést tett: megadóztatják a nagy cégeket

A szerdai kormányülést követően rendkívüli döntést jelentett be Orbán Viktor: megadóztatják a nagy cégeket Magyarországon és létrehozzák a rezsivédelmi és a honvédelmi alapot.

2022. Május 25. 16:36, szerda | Helyi

Egyre többen fogadnak örökbe egy ovit

Segíts világot látni a mélyszegénységben élő gyerekeknek!