Városlista
2023. március 26, vasárnap - Emánuel

Hírek

2022. Január 12. 08:43, szerda | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Addig ütötte a feleségét, míg megrepedt a lépe

Addig ütötte a feleségét, míg megrepedt a lépe

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt indult büntető ügyben vádat emelt azzal az esztergomi férfival szemben, aki ököllel, fabottal ütötte, majd hátba rúgta a feleségét.

A vádirat szerint a házastársak között gyakoriak voltak a viták, emiatt a feleség 2021. augusztus 22-én elhagyta a férjével közös esztergomi otthonát.

2021. augusztus 25-én a délutáni órákban azonban hazatért, ekkor otthon volt a vádlott és a család többi tagja is. A férj azzal az indokkal küldte el a családtagokat, hogy meg akarja beszélni az együttélésüket a sértettel, és megígérte nekik, hogy nem fogja bántani.

A vádlott ezt megelőzően szeszes italt fogyasztott és szorongásoldó tablettákat vett be. Ígérete ellenére a férfi még ugyanezen a napon féltékenység miatt, bosszúból tettleg bántalmazta a sértettet. Több alkalommal ököllel ütötte meg a felesége fejét, majd egy hosszú fabottal, nagy erővel ütlegelte a combját, hátát és a kezét, végül a fekvő testhelyzetbe került asszonyt nagy erővel hátba rúgta.

A megvert asszony a bántalmazás következtében ujj- és bordatörést, valamint léprepedést szenvedett. A léprepedés életveszélyes sérülésnek minősül, az életveszélyes állapot elhárítása végett a sértett lépét műtéttel kellett eltávolítani.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének elkövetése miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Törvényszékre.

A főügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki, valamint tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 09. 09:49, csütörtök | Helyi

KUBÓ ÉVA KIÁLLÍTÁSA NYÍLT MEG A KAPCSOLATOK HÁZÁBAN

Kubó Éva képzőművész kiállítását nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány 2023. március 4-én a Kapcsolatok Házában.

2023. Március 09. 09:42, csütörtök | Helyi

ÖRMÖHÍR A VÁRMÚZEUMBAN

Az Eurohíd Alapítvány 2023. március 1-jén nyitotta legújabb kiállítását az Esztergomi Vármúzeum nagytermében.

2023. Február 15. 09:55, szerda | Helyi

Nem világít többé az ikonikus felirat: lebontják Dorog legmagasabb épületét

Már nem világít többé a dorogi éjszakai panoráma elengedhetetlen eleme, az „RG” felirat, napokon belül pedig megkezdődik a város legmagasabb épületének bontása is.

2023. Február 15. 09:49, szerda | Helyi

HEGYVÁRI DÁVID KIÁLLÍTÁSA NYÍLT MEG A KAPCSOLATOK HÁZÁBAN

Az Eurohíd Alapítvány kiállításai során nagyon szeretünk a helyi művészek mellett, Esztergomban még kevésbé ismert alkotókat is bemutatni.