Városlista
2022. január 21, péntek - Ágnes

Hírek

2022. Január 12. 08:43, szerda | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Addig ütötte a feleségét, míg megrepedt a lépe

Addig ütötte a feleségét, míg megrepedt a lépe

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt indult büntető ügyben vádat emelt azzal az esztergomi férfival szemben, aki ököllel, fabottal ütötte, majd hátba rúgta a feleségét.

A vádirat szerint a házastársak között gyakoriak voltak a viták, emiatt a feleség 2021. augusztus 22-én elhagyta a férjével közös esztergomi otthonát.

2021. augusztus 25-én a délutáni órákban azonban hazatért, ekkor otthon volt a vádlott és a család többi tagja is. A férj azzal az indokkal küldte el a családtagokat, hogy meg akarja beszélni az együttélésüket a sértettel, és megígérte nekik, hogy nem fogja bántani.

A vádlott ezt megelőzően szeszes italt fogyasztott és szorongásoldó tablettákat vett be. Ígérete ellenére a férfi még ugyanezen a napon féltékenység miatt, bosszúból tettleg bántalmazta a sértettet. Több alkalommal ököllel ütötte meg a felesége fejét, majd egy hosszú fabottal, nagy erővel ütlegelte a combját, hátát és a kezét, végül a fekvő testhelyzetbe került asszonyt nagy erővel hátba rúgta.

A megvert asszony a bántalmazás következtében ujj- és bordatörést, valamint léprepedést szenvedett. A léprepedés életveszélyes sérülésnek minősül, az életveszélyes állapot elhárítása végett a sértett lépét műtéttel kellett eltávolítani.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének elkövetése miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Törvényszékre.

A főügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki, valamint tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 20. 13:56, csütörtök | Helyi

Liquid - a SKURC csoport kiállítása a Duna Múzeumban

Január 21-én, pénteken 18.30-kor nyílik az a különleges tárlat, melyben a SKURC képzőművész csoport 8 tagja a víz létezésének és működésének sokfélesége alapján kreálta meg műtárgyait.

2022. Január 20. 09:00, csütörtök | Helyi

75 éve történt a dorogi szénmedence legnagyobb bányaszerencsétlensége

1947. január 20-án 33 bányász halt meg a X-es aknában, a bánya Zsigmondy-mezőn lévő vágatában keletkezett tűzben. Emlékük előtt tisztelegve ma 16.30-kor a sárisápi Bányász temetőben tartanak ünnepélyes megemlékezést.

2022. Január 19. 08:46, szerda | Helyi

Megmenekült a pusztulástól a Csobánka melletti Óratorony-szikla

Az érintettek összefogásával és civil támogatással megmenekült a pusztulástól a Csobánka melletti Oszoly-szikla jelképe, az Óra-torony nevű sziklacsúcs, amely 2020-ra az erózió következtében életveszélyessé vált.

2022. Január 18. 17:37, kedd | Helyi

Horváth Piroska Díj a Környezettudatos Fiatalokért - Pályázati felhívás 2022.

Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület az elmúlt évekhez hasonlóan 2022-ben is pályázatot hirdet a Környezetvédelmi Világnapra a Horváth Piroska Díj a Környezettudatos Fiatalokért emlékplakett elnyerésére.