Városlista
2022. január 21, péntek - Ágnes

Hírek

2013. December 16. 09:11, hétfő | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Adventi programok, vasút, helyijárat, elfogott erőszakoló és rabló – Heti hírek

Adventi programok, vasút, helyijárat, elfogott erőszakoló és rabló – Heti hírek

Sebességrekordot döntött az esztergomi vonat… Van költségvetés és lesz helyijárat… Politikusok egy asztalnál… Jó tanulók és jó sportolók… Elfogták az erőszaktevőt és rablót… A Dunába akart ugrani egy nő… Hírösszefoglaló

Adventi vásár Esztergomban - PROGRAMOK
December 18-22 között várja az érdeklődőket az esztergomi Adventi Vásár, melyen finomságok, koncertek és különféle programok szórakoztatják majd a közönséget.

Sebességrekordot döntött az esztergomi vonat- átadott új szakasz
Sebességrekordot döntött első próbaútján a Pilisvörösvár és Esztergom közti szakaszon közlekedő vonat. 120 kilométer per órára gyorsult fel a pályaavató szerelvény.

Sebességrekordot döntött az esztergomi vonat- átadott új szakasz

Van Esztergomnak költségvetése és újra lesz helyijárata
Elfogadták a képviselők csütörtök esti ülésükön a város 2013-as költségvetését, amelyben 1,1 milliárd forintos hiány szerepel, és megszavazták a Fidesz-KNDP-frakciónak a buszközlekedés újraindításáról szóló javaslatát.

Helyijárat, adósságátvállalás, új vasút – Esztergomi körkép Völner Pállal
Közszájon forgó aktuális témák Esztergomban: a lassan megoldódni látszó helyi buszközlekedés, január elsejétől már nem lesz banki tartozása a városnak és lezárul az intézményi finanszírozási követelés is.

Esztergomi politikusok egy asztalnál – étlapon Esztergom étele
Felkerült a Mediterraneo étterem étlapjára szerdán a díjnyertes Esztergom étele. Az ünnepi alkalomból a finomság két kitalálója mellett egy asztalhoz ült Tétényi Éva polgármester és György Róbert esztergomi Fidesz elnök.

Jó tanulók és jó sportolók Esztergomban
Idén is elismerte Esztergom a legjobban tanuló és legkiválóbban a sportban teljesítő tanulóit. A Jó tanuló, jó sportoló díjat december 11-én vehették át a Rugby Club Hotelben a díjazott fiatalok.

Defibrillátorok ajándékba Esztergomnak és a környék településeinek
Újraélesztő készüléket kaptak a Komárom-Esztergom megyei települések a TE Connectivy-től karácsonyra. Esztergom öt defibrillátorral gazdagodott.

Elfogták az esztergomi erőszaktevőt - VIDEÓ

Elfogták az esztergomi erőszaktevőt - VIDEÓ
Elfogták az esztergomi rendőrök a szexuális erőszak és rablás bűntett elkövetésével gyanúsított férfit.

A Dunába akart ugrani egy nő Esztergomban
Az esztergomi híd korlátjáról szedték le a rendőrök azt a nőt, aki a Dunába akart ugrani múlt héten. Az asszonyt kórházba szállították. Mellette még két életet mentettek a rendőrök és mentők a megyében.

Bántalmazás és rablás Esztergomban – bilincsben az elkövető - VIDEÓ
A boltban figyelte ki áldozatát, akit bántalmazott és kirabolt egy férfi Esztergomban. A rendőrök 13 órán belül elfogták a rablás bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 56 éves férfit.

Tegyük szebbé együtt a Szent Rita Gyermekotthon lakóniak karácsonyát!

Tegyük szebbé együtt a Szent Rita Gyermekotthon lakóniak karácsonyát!
Ajándékgyűjtést és az Adventi Vásáron jótékonysági mézeskalács-árusítást tart a Szövetség Esztergomért – Összefogás. A felajánlásokat és az adományokat a szentgyörgymezői Szent Rita Gyermekotthon lakói kapják.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 20. 13:56, csütörtök | Helyi

Liquid - a SKURC csoport kiállítása a Duna Múzeumban

Január 21-én, pénteken 18.30-kor nyílik az a különleges tárlat, melyben a SKURC képzőművész csoport 8 tagja a víz létezésének és működésének sokfélesége alapján kreálta meg műtárgyait.

2022. Január 20. 09:00, csütörtök | Helyi

75 éve történt a dorogi szénmedence legnagyobb bányaszerencsétlensége

1947. január 20-án 33 bányász halt meg a X-es aknában, a bánya Zsigmondy-mezőn lévő vágatában keletkezett tűzben. Emlékük előtt tisztelegve ma 16.30-kor a sárisápi Bányász temetőben tartanak ünnepélyes megemlékezést.

2022. Január 19. 08:46, szerda | Helyi

Megmenekült a pusztulástól a Csobánka melletti Óratorony-szikla

Az érintettek összefogásával és civil támogatással megmenekült a pusztulástól a Csobánka melletti Oszoly-szikla jelképe, az Óra-torony nevű sziklacsúcs, amely 2020-ra az erózió következtében életveszélyessé vált.

2022. Január 18. 17:37, kedd | Helyi

Horváth Piroska Díj a Környezettudatos Fiatalokért - Pályázati felhívás 2022.

Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület az elmúlt évekhez hasonlóan 2022-ben is pályázatot hirdet a Környezetvédelmi Világnapra a Horváth Piroska Díj a Környezettudatos Fiatalokért emlékplakett elnyerésére.