Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. December 06. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: (x)

Ajtó és ablak beépítés lépésről lépésre

Ajtó és ablak beépítés lépésről lépésre

Az ingatlantulajdonosokról az első benyomást az emberek mindig a bejárati ajtók és az ablakok megpillantása után szerzik. Ezért sem mindegy, milyen terméket választanak és építtetnek be a tulajdonosok.

A megfelelő ajtó

A bejárati- és beltéri ajtók kiválasztása előtt több szempontot is figyelembe kell venni. Az ajtóknak nemcsak esztétikailag, hanem kényelmileg, védelmileg, illetve hőszigetelőként is jelesre kell vizsgáznia. Egy ügyes választással rengeteget lehet spórolni a fűtési időszakban. A megfelelő ajtónál az otthon és a stílus kell, hogy találkozzon. A környezetbarát technológiával készült ajtókhoz igazodva organikusan lehet berendezni az otthont, s ezzel harmónia költözhet a lakásba.

Az ajtók kiválasztása után következik az ajtó beépítés folyamata. A műveletet az ingatlantulajdonos is elvégezheti, de a legjobb megoldás szakemberrel dolgoztatni. Az ajtó beépítés nagyfokú szakértelmet és tapasztalatot igényel. A munkálatokat jellemzően tavaszra, illetve nyárra szokták időzíteni, de még az őszi időszak is megfelelő lehet erre a célra. Azonban a beltéri ajtók cseréjét és beépítését évszaktól függetlenül el lehet végezni. A folyamatot a kiválasztástól az utolsó finomításig érdemes egy szakértőgárdára bízni.

Az ablak az otthon lelkének a tükre

A jó ablak remek hangszigetelő és kiváló hőszigetelő. Ha a beépítésre kerülő ablakok toktoldóval kerülnek a helyükre, akkor a későbbiekben az árnyékolástechnikai eszközök felszerelése sokkal egyszerűbbé válik. Az ablakcsere remek alkalom lehet arra, hogy átalakuljon az otthon.

Az ablakok kiválasztása után következhet az ablak beépítés. Ezt évszaktól függetlenül tavasszal, nyáron, ősszel, de akár télen is el lehet végezni. A munkafolyamat előtt már tudni kell az új ablakok anyagát, méretét, valamint, hogy melyik irányba nyíljon. Itt figyelembe véve, hogy mennyi hely áll rendelkezésre, illetve hogyan áll kézre. Ezen kívül azt is eldönthető, hogy egy- vagy kétszárnyú legyen, bukóra is nyíljon-e. Ezek mind lényeges lépések a későbbi használat miatt. A munkát az ingatlantulajdonos is elvégezheti, de a gyorsaság, egyszerűség miatt érdemes tapasztalt szakértőkhöz fordulni. A mesterek az ablakok legnagyobb felületénél, az üveg kiválasztásánál is segíthetnek, hiszen az üvegnek megfelelő hőszigetelő tulajdonságokkal kell rendelkeznie.

A www.foxdream.hu weboldalon elérhető FOXDREAM nyílászáró szerelő cég a tervezéstől a kivitelezésig precízen és rövid határidőn belül végzi el a kiválasztott ablakok és ajtók beszerelését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT