Városlista
2024. április 12, péntek - Gyula

Hírek

2013. Október 11. 09:18, péntek | Sport
Forrás: InfoVáros | -Hajósi Miklós-

Akár jól is sikerülhetett volna

Akár jól is sikerülhetett volna

Budapest Rallye 2013. beszámoló. Forgács László- Szabó Krisztián BMW E36 325i. Országos Rallye2 bajnokság

A verseny előtti jóslatunk a nevezési listát nézegetve beigazolódott, hiszen a hétvége legnépszerűbb kategóriájában, a Rallye2-es bajnokság F2-es géposztályában 13 nagyon erős ellenfelet kaptak a fiaink. Nagy csodának számított volna a pontszerzés a kategória egyik leggyengébb autójával. A jó eredmény sajnos nem sokon múlott, hiszen a gyorsasági szakaszokon teljesített időeredmények alapján az F2-es géposztály 5. helyére kormányozták volna be a BMW-t, ám egy korán reggeli félreértésnek, és az azzal járó egy perces büntetésnek köszönhetően a kategória 8. helyén zárták a hétvégi versenyt.

„A péntek esti prológon azt hiszem sikerült látványosan autózni, külön dopping volt az a sok száz, vagy talán ezer néző, aki figyelemmel kísérte a Népligetben a villanyfényes prológot. Talán ezt a nézőcsalogató rendezvényt és az újra felfedezett két fantasztikus pilisi pályát tudom felhozni pozitívumként, ami a verseny megrendezését illeti, a pontatlan menetlevelek és itinerek sajnos utaltak arra, hogy az utolsó pillanatban dőlt el, hogy a verseny egyáltalán megszervezésre került. Mindent összevetve kicsit el vagyunk keseredve, nem csak az eredmény miatt, hanem mert az autó is eléggé megsínylette a hétvégi futamot, az utolsó gyorsaságira mindkét hátsó teleszkóp kiszakadt a helyéről, illetve a motorból is elkezdett ömleni a kékes füst, ami nem túl sok jót jelent!”- mondja kicsit szomorúan Krisztián

A bajnokság záró futamát, a Mecsek Rallye-t egyelőre úgy tűnik, hogy kihagyjuk. Ennek okai elsősorban az, hogy nagyon át kell utaznunk az országot többször is (egyszer a pályabejárás, egyszer pedig a verseny miatt), másrészt az 5 gyorsasági szakasz 5 különböző pályán zajlana, amit nem tartunk túl versenyző-, pénztárca- és nézőbarát ötletnek.

Köszönjük együttműködő partnereink segítségét!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 12. 06:46, péntek | Sport

Közel 100 vetélytárssal küzd meg - Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior 2024.04.10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyez.

2024. Április 10. 18:03, szerda | Sport

Mi biztos, hogy felkészültünk a csatára!

Juhász Csabi beújított egy csinos navigátort a 2024-es raliszezonra, és egyből egy EB futamon indul vele.

2024. Április 10. 08:40, szerda | Sport

Benyó Máté a dobogó legfelső fokán Máriapócson!

Közel fél éves téli szünet után szállt újra versenybe a Korda Racing csapata a Magyar Rallycross bajnokságban. A nemzeti mezőny a Közép Európa Zóna Kupa versenyzőivel Húsvétkor a RabócsiRingen mérhette össze erejét.

2024. Április 10. 07:35, szerda | Sport

Milák parádés idővel tért vissza