Városlista
2022. január 24, hétfő - Timót

Hírek

2013. Április 13. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: lvp / művelődési ház

Albert Flórián Esztergomban – tiszteletadás és közönségtalálkozó

Albert Flórián Esztergomban – tiszteletadás és közönségtalálkozó

A 2011-ben elhunyt legendás Albert Flóriánról készült filmet vetíti a művelődési ház április végén. Az eseményen az egyetlen magyar aranylabdás fiával, barátaival és a film alkotóival is találkozhat a közönség.

Április 30-án, kedden 17 órakor vetíti az esztergomi művelődési ház az Albert Flórián című színes és fekete-fehér magyar dokumentumfilmet, melynek szereplői többek közt Mészöly Kálmán, Grosics Gyula, Szűcs Lajos, Rákosi Gyula, Dragan Dzsajics, Nyilasi Tibor.

A film minden szempontból rendhagyó, ez az első film ugyanis a „Császárról”, a ferencvárosi legendáról, aki már életében legendává vált. Franz Beckenbauer mellett Albert Flóriánt is a „Császár” becenévvel illették rajongói.

1958-ban került a Ferencvároshoz, más csapatban nem is szerepelt 1974-es visszavonulásáig. 1967 óta ő az egyedüli magyar „Aranylabdás”. Magyarországon kétszer választották az év játékosának, többször szerepelt a Világválogatottban és az Európa-válogatottban. A Fradi stadionja 2007. december 21-e óta Albert Flórián nevét viseli.

Albert Flórián, filmvetítés, közönségtalálkozó, Esztergom,

A vetítést beszélgetés követi a film alkotóival és más meghívott vendégekkel. Így találkozhat a közönség Visontai Attila rendezővel, Újvári Péter producerrel, Lakat T. Károly szerkesztő-riporterrel, sportújságíróval, Szűcs Lajos és Rákosi Gyula labdarúgókkal, valamint ifjabb Albert Flóriánnal. Az esemény házigazda Bánhidy Vajk lesz. A beszélgetés után a film DVD-n is megvásárolható, dedikáltatható.

A rendezvényre a belépés ingyenes, azonban a nagy érdeklődés miatt ingyenes jegyek igénylése szükséges.
Művelődési Ház Esztergom, Imaház utca 2/a - tel.: 33/313-888 vagy 33/ 501-175, e-mail: varszinhaz1@invitel.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 24. 11:33, hétfő | Helyi

Megkezdődik a lakossági szennyvízelszállítások ellenőrzése

Polgármesteri rendelet alapján Esztergom közigazgatási területén belül a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elszállítását kizárólagosan az önkormányzattal szerződésben álló közszolgáltató végezheti.

2022. Január 24. 11:01, hétfő | Helyi

Nyomozást indított a rendőrség a metróbaleset ügyében

Vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a rendőrség a Kőbánya-Kispest állomásnál szombatra virradóra történt metróbaleset ügyében.

2022. Január 23. 09:49, vasárnap | Helyi

KÓTA-díjat kapott az Esztergomi Szimfonikus Zenekar és Reményi László karmester

2022. január 22-én tartotta idei díjátadó ünnepségét a KÓTA - Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége - a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium Nagytermében. 14 kategóriában 37 díjazottat ismertek el.

2022. Január 21. 12:08, péntek | Helyi

Az esztergomi születésű Pónya Sára is indul Pekingben a februári téli olimpián

Alpesisíben Kékesi Márton és Tóth Zita, míg sífutásban Kónya Ádám és Pónya Sára indulhat a februári, pekingi téli olimpián.