Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2023. Március 07. 13:50, kedd | Belföld
Forrás: mti

Államtitkár: Növelni kell a matematika, természettudomány, informatika területén tanulók számát

Államtitkár: Növelni kell a matematika, természettudomány, informatika területén tanulók számát

A kormány azt szeretné elérni, hogy 2030-ra minden második felsőoktatásban résztvevő hallgató a fenti területeken tanuljon - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) államtitkára

Hankó Balázs a Huawei "Women in Technology" országos pályaorientációs programjának záróeseményén rámutatott, hogy jelenleg minden negyedik hallgató tanul az mtmi területen.

Az államtitkár arra is kitért, hogy Magyarországon 11 "elit ligás egyetem" van. A cél, hogy világszinten a TOP 100-ban legyen legalább egy magyar egyetem, uniós szinten pedig három magyar felsőoktatási intézmény.

Gecse Mariann, a Huawei Technologies Hungary és Nyugat-Balkán kormányzati kapcsolatokért és kommunikációért felelős igazgatója az MTI-nek elmondta, a mérnöki szakmák bemutatására szolgáló programjukkal a pályaválasztás előtt álló lányokat célozták meg. A tavaly októberben indult kezdeményezésben több mint 70, főként a középiskola 10. osztályába járó lány vett részt tanárával együtt. A program négy helyszínen, Budapesten, Győrben, Kecskeméten és Oroszlányban zajlott.

Címkék: egyetem, felsőoktatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 16. 10:33, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 24. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 16. 10:27, vasárnap | Belföld

Három hét van a választási plakátok eltávolítására

Még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és EP választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció

2024. Június 15. 11:05, szombat | Belföld

Hitelminősítés - Varga Mihály: két hét, 3 kedvező hitelminősítői döntés

A Moody\'s és a Scope Ratings után ma este a Fitch Ratings is megerősítette Magyarország adósbesorolását, továbbra is befektetésre javasolják hazánkat - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán a hitelminősítő pénteki döntése u