Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2020. Szeptember 25. 08:28, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotó: ügyészség

Állatkínzásért emeltek vádat egy férfi ellen Esztergomban

Állatkínzásért emeltek vádat egy férfi ellen Esztergomban

Súlyosan elhanyagolta a rövid láncon tartott kutyáját egy lábatlani férfi. Az Esztergomi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat ellene.

A vádirat szerint a férfi a hat éves staffordshire-pitbull keverék kutyáját egy lábatlani ingatlan verandáján tartotta három méter hosszú láncra kikötve 2020. február 11-ig. Az eb nyakán körbetekert lánc körülbelül 1 centi mélyen bevágott, és nyílt sebet okozott. A férfi a kutyát alkalmanként látogatta, állatorvoshoz nem vitte el, sebének ellátásáról nem gondoskodott, a láncon nem lazított, ezáltal az állatnak hosszantartó fájdalmat, különös szenvedést okozott – közölte az ügyészség.

A vádlott a kutya egészségügyi és fizikai állapotát elhanyagolta, rendszertelenül etette és itatta, a kötelező oltásokat és a chippet részére nem biztosította, a szabad mozgásáról, valamint hideg időben szélvédett és melegebb zugról nem gondoskodott.

Az állatot az önkormányzat az észlelést követően azonnal elszállíttatta egy menhelyre, ahol a szükséges orvosi kezeléseket és a megfelelő ellátást megkapta, az ellátás hiányában az állat a nélkülözésben és nyaki sebe miatt elpusztult volna – tette hozzá a vádhatóság.

Az ügyészség az Esztergomi Rendőrkapitányság nyomozását követően az Esztergomi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést szabjon ki.

Korábbi cikkek:

Hasba lőtt egy nézőt egy lovasíjász – Elítélték – VIDEÓ

Időseket kirabló férfit ítéltek el Esztergomban

Többször is visszajárt ugyanoda lopni

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT