Városlista
2024. február 28, szerda - Elemér

Hírek

2016. Október 17. 14:21, hétfő | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu/police.hu

Álnépszámlálók a megyében

Álnépszámlálók a megyében

A november 7-ig tartó mikrocenzus idején – amikor a népesség személyi, családi és lakásviszonyairól zajlik összeírás – magukat népszámlálónak kiadó, álkérdezőbiztosok is kopogtatnak az ingatlantulajdonosoknál.

Minderre a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság hívta fel a figyelmet. Az egyenruhások hangsúlyozzák: a kérdezőbiztosok otthonukban keresik fel a lakosokat, de a felmérésben nem minden lakás lesz érintett. Az ingatlanok tulajdonosait viszont a számlálóbiztosok három esetben is felkereshetik, erről értesítőt dobnak be a postaládába. Az állampolgárok részéről az adatszolgáltatás kötelező, elmulasztása szabálysértési eljárást von maga után.

A rendőrség szerint a bűnmegelőzés szempontjából érdemes szem előtt tartani, hogy a kérdezőbiztosok nem papíralapon veszik fel az adatokat, hanem vagy laptoppal, vagy tablettel érkeznek, és rögtön elektronikus adathordozóra rögzítik a válaszokat.

Minden kérdezőbiztosnak személyi igazolvánnyal, névre szóló, hátoldalán vezetői aláírással ellátott kártyaigazolvánnyal, megbízási szerződéssel és Mikrocenzus 2016 feliratú válltáskával kell rendelkeznie az összeíráskor.
Amennyiben valaki szeretné ellenőriztetni a nála jelentkező kérdezőbiztost, azt az ingyenesen hívható 06-80/200-014-es telefonszámon megteheti – hívta fel a figyelmet a rendőrség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 27. 12:18, kedd | Helyi

Személyi változás a Richter Gedeon Nyrt-nél

Bogsch Erik 2024. március 1. napi hatállyal lemondott a Richter Gedeon Nyrt. Igazgatóságában betöltött elnöki tisztségéről, igazgatósági tagsága megtartása mellett – közölte a vállalat február 26-án.

2024. Február 11. 00:44, vasárnap | Helyi

Kiscsévpuszta

Esküvő 2024-ben? Még vannak szabad időpontjaink! Találjátok meg álmaitok esküvői helyszínét Kiscsévpusztán!

2024. Február 11. 00:35, vasárnap | Helyi

Legördült a gyártósorról a 4 milliomodik esztergomi Suzuki

4 millió Suzuki 32 év alatt. - adta hírül a gyár.