Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2016. Október 17. 14:21, hétfő | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu/police.hu

Álnépszámlálók a megyében

Álnépszámlálók a megyében

A november 7-ig tartó mikrocenzus idején – amikor a népesség személyi, családi és lakásviszonyairól zajlik összeírás – magukat népszámlálónak kiadó, álkérdezőbiztosok is kopogtatnak az ingatlantulajdonosoknál.

Minderre a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság hívta fel a figyelmet. Az egyenruhások hangsúlyozzák: a kérdezőbiztosok otthonukban keresik fel a lakosokat, de a felmérésben nem minden lakás lesz érintett. Az ingatlanok tulajdonosait viszont a számlálóbiztosok három esetben is felkereshetik, erről értesítőt dobnak be a postaládába. Az állampolgárok részéről az adatszolgáltatás kötelező, elmulasztása szabálysértési eljárást von maga után.

A rendőrség szerint a bűnmegelőzés szempontjából érdemes szem előtt tartani, hogy a kérdezőbiztosok nem papíralapon veszik fel az adatokat, hanem vagy laptoppal, vagy tablettel érkeznek, és rögtön elektronikus adathordozóra rögzítik a válaszokat.

Minden kérdezőbiztosnak személyi igazolvánnyal, névre szóló, hátoldalán vezetői aláírással ellátott kártyaigazolvánnyal, megbízási szerződéssel és Mikrocenzus 2016 feliratú válltáskával kell rendelkeznie az összeíráskor.
Amennyiben valaki szeretné ellenőriztetni a nála jelentkező kérdezőbiztost, azt az ingyenesen hívható 06-80/200-014-es telefonszámon megteheti – hívta fel a figyelmet a rendőrség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.