Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Június 26. 09:22, csütörtök | Helyi
Forrás: fotó: hídlap

Álomszerű út Búbánatvölgyben

Álomszerű út Búbánatvölgyben

Az egyik napról a másikra egy álomszerű út fogad minket Búbánatvölgyben. A korábbi, inkább tankcsapdákkal, mint kátyúkkal „díszített” út helyett ugyanis egy teljesen sima, gyönyörű aszfalton közlekedhetünk a Kerek-tóig.

Meglepő volt szerdán először végigmenni Búbánatvölgy „főútján”, mert ugyan már tudtuk, hogy megújult, de azt nem sejtettük, hogy ennyire jó lesz a korábbi állapotokhoz képest. Menet közben az öröm mellett az első tesztút során egyfolytában csak azon fohászkodhattak az autósok, hogy jaj, csak ne érjen véget. És láss csodát a Kerek-tóig végig tökéletes.

Az új aszfaltburkolat a Fárikúti út 11-es főút és Kerek-tó közötti szakaszán abból a vis maior keretből valósulhatott meg, amit a kormány a tavalyi árvíz okozta károk elhárítása érdekében ítélt meg a városnak.

Egy apróbb aggodalom azért akad: NE jusson senkinek az eszébe, hogy elrontsák azokkal az alvázkarcoló, tökéletlen fekvőrendőrökkel! Inkább minden erre járó autós, motoros ígérje meg, hogy fokozottabban figyel és közlekedik. Bár ez természetes egy üdülőövezetben!

Lenger Varga Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT