Városlista
2023. június 4, vasárnap - Bulcsú

Hírek

2018. Február 27. 07:40, kedd | Belföld
Forrás: mti

Álomút - Mintegy 2500 pályamű érkezett a Magyar Közút rajzpályázatára

Álomút - Mintegy 2500 pályamű érkezett a Magyar Közút rajzpályázatára

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tavaly ősszel meghirdetett országos gyermekrajzpályázatára több mint 2500 pályamű érkezett, amelyből a zsűri összesen 164 rajzot díjazott.

A kategóriagyőztesek fődíjként egy-egy osztálykirándulást nyertek a társaság kiskőrösi Úttörténeti Múzeumába. A kirándulást az 1-2. osztályosok közül Vadasi Norbert nyerte Az utak jutalma című munkájáért, a 3-4. osztályosok közül Mészáros Álmos az Útfenntartás télen-nyáron című rajzáért, Keszei Levente az 5-6. osztályosok versenyében Az álomút életre kelt című alkotásáért, Kovács Fanni pedig a legnagyobbak között On the way című rajzáért. A gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolába járó, 1-8. osztályos, sajátos nevelési igényű gyermekek kategóriájában Magyar Alexandra vihette haza a díjat a Hosszú út az őszi időben című alkotásáért. A nyereményeket hétfőn kapták meg a díjazottak - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

A vállalat ötödik alkalommal írta a ki a versenyt általános iskolás gyermekek számára. A zsűri törekedett arra, hogy olyan alkotásokat díjazzon, amelyek ténylegesen a közúttal, útépítéssel, az út és környezet kapcsolatával foglalkoznak de megjelenik bennük az egyediség és az önálló véleményalkotás is.

Idén a legjobbnak ítélt 33 pályaművet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Facebook-oldalán közönségszavazásra bocsátotta. A legtöbb, mintegy tízezer szavazatot Preil Benedek Gyerekszemmel a közúton című alkotása kapta, nyereménye szintén egy osztálykirándulás a kiskőrösi múzeumba.

Minden díjazott alkotás egy évig látható lesz a nyertes gyermek iskolájához legközelebb eső közúti mérnökség útellenőr autóján is. A zsűri mindezeken felül egy különdíjat is odaítélt a Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola rajz szakkörösei részére, akik egy leporelló formájában küldték meg pályázati anyagukat. Jutalmuk egy 40 főre szóló belépőjegy az Úttörténeti Múzeumba.

Címkék: álomút, közút, Rajz

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 03. 11:10, szombat | Belföld

Orbán Viktor Törökországba utazik

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Ankarába utazik, ahol részt vesz Recep Tayyip Erdogan török köztársaság elnök hivatali beiktatásán - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2023. Június 03. 11:08, szombat | Belföld

Szijjártó Péter: ennek a háborúnak nincsen megoldása a csatatéren!

Be kellene végre látnia mindenkinek: ennek a háborúnak nincsen megoldása a csatatéren! Ott csak a halottak vannak! - írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebookon.

2023. Június 03. 06:00, szombat | Belföld

Azerbajdzsáni gázbeszerzést írt alá Szijjártó Péter

Újabb mérföldkő a magyar földgázellátás diverzifikálásában - mondta a miniszter.