Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Augusztus 07. 14:13, vasárnap | Külföld
Forrás: OrientPress

Amerikai helikoptert lőttek le a tálibok

Amerikai helikoptert lőttek le a tálibok

Harmincegy amerikai és hét afgán kommandós meghalt, amikor a csapatukat szállító helikoptert tálib fegyveresek lőtték le: Afganisztánban egy nap alatt még soha nem veszített ennyi katonát az Egyesült Államok.

A helikopteren utazó katonák egy különleges haditengerészeti elitegység, a Navy Seals tagjai voltak, akiket helyi kommandósok kísértek bevetésre. A Chinook típusú helikoptert Vardak tartomány felett érte találat – s bár az Egyesült Államok vagy a NATO még nem erősítette meg, de afgán kormányzati hivatalnokok és a lázadók egybehangzóan állítják, hogy a tettesek tálibok voltak. A helikopter egyébként éppen egy hadműveletből tért vissza, ahol a kommandósok azelőtt nyolc lázadót likvidáltak. Afganisztán 2001-es megszállása óta ez volt a legnagyobb, egy napon belüli embervesztesség, amivel Amerikának szembe kellett néznie – írja honlapján a BBC.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: katonák

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.