Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2021. Január 18. 14:32, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Annyira megszerette a kutyát, hogy halálosan megfenyegette a gazdáját

Annyira megszerette a kutyát, hogy halálosan megfenyegette a gazdáját

Önbíráskodás bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt ítélte el az Esztergomi Járásbíróság jogerősen azt a férfi, aki egy kutyát fenyegetéssel akart visszaszerezni.

A sértett nő 2017. október 10-én Szigetszentmiklóson megvásárolt egy német dog fajtájú kutyát 1500 euróért. A nő megbízása alapján a kutyát a vádlott gondozta, ehhez pénzt és kutyatápot is küldött a férfinak. Az asszony 2018. július 16-án a kutyát elvitte a férfitól, és már nem akarta visszavinni hozzá.

A férfi a kutyát annyira megszerette, hogy vissza akarta kapni. A nő azonban ettől elzárkózott. Ezután a férfi internetes alkalmazáson, valamint telefonon keresztül megfenyegette, hogy ha nem adja vissza a kutyát, megöli őt, elvágja a torkát, rágyújtja a házat – közölte az ügyészség.

Hozzátéve, hogy a férfi 2018. július 16-át követően több alkalommal megjelent a nő akkori, csolnoki háza előtt, azzal a céllal, hogy a kutyát figyelje, illetve az asszonyban félelmet keltsen.

A nő 2018. augusztus 7-én Csolnokon felszállt egy kisbuszra két gyermekével a kutyával együtt, amellyel svájci otthonukba igyekeztek. Budapesten a Keleti pályaudvar egyik bejárójánál parkoltak 9 óra 20 perc körül, hogy további utasokat vegyenek fel. Míg vártak, az asszony a kutyával sétált, amikor megjelent az elkövető egy motoron. A férfi odahajtott a kutyát pórázon tartó nőhöz, a pórázt megragadta, rángatta és igyekezett kitépni azt sértett kezéből, hogy a kutyát magával vihesse.

Nem sikerült megszereznie, mert a póráz a nő csuklójára volt hurkolva.

Ezt követően a férfi két-három kört tett a motorral, visszatért és egy alkalommal megrúgta a nőt a jobb lábán, amitől az asszony a hátára esett. A bántalmazás miatt a jobb combján 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

Az ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 1 év 10 hó, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki. A büntetővégzésről a bíróság hétfőn megállapította, hogy az jogerős – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Úgy földhöz vágta a kiscicát a kegyetlen férfi, hogy az állat elpusztult

Kötelező ellapátolni a havat!

Már csak egy napon viszik el a kidobott karácsonyfákat

Évekig erőszakolta nevelt fiát és kislányait

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 11. 00:44, vasárnap | Helyi

Kiscsévpuszta

Esküvő 2024-ben? Még vannak szabad időpontjaink! Találjátok meg álmaitok esküvői helyszínét Kiscsévpusztán!

2024. Február 11. 00:35, vasárnap | Helyi

Legördült a gyártósorról a 4 milliomodik esztergomi Suzuki

4 millió Suzuki 32 év alatt. - adta hírül a gyár.

2024. Február 05. 08:06, hétfő | Helyi

Motorosok ütköztek

Héreg felől Bajna irányában.