Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2013. Augusztus 09. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Anyanyelvi tábort tart a Rákóczi Szövetség Esztergomban

Anyanyelvi tábort tart a Rákóczi Szövetség Esztergomban

Több mint 130 általános iskolás érkezik a felvidéki és a kárpátaljai szórványból a Rákóczi Szövetség 26. Esztergomi Anyanyelvi Táborába, amelyet augusztus 9 és 15 között tart meg a szövetség.

Közleményük szerint a rendezvény célja, hogy segítse a szórványból származó magyar diákok anyanyelvi ismeretét és erősítse magyar kultúrájukat, identitásukat.
A táborozók a kárpátaljai Nagymuzsalyról, Viskről, Beregszászról, valamint a felvidéki Galántáról, Léváról, Losoncról, Fülekről, Nagykürtösről és a Zoboraljáról érkeznek.
A tábor lebonyolításában a Rákóczi Szövetség munkáját a nyitrai egyetem tanár szakos magyar hallgatói segítik, akik számára ez a feladat szakmai gyakorlatuk teljesítését is jelenti. A programban a bazilika, a királyi palota és több más kulturális helyszín megtekintése mellett vetélkedők, táncház, kézműves foglakozások is szerepelnek.
A tábor résztvevőinek költségét a Rákóczi Szövetség magára vállalja. A rendezvényt támogatja Bauer Edit, felvidéki Európa Parlamenti képviselő is - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.