Városlista
2021. április 12, hétfő - Gyula

Hírek

2021. Április 06. 19:36, kedd | Helyi
Forrás: Hernádi Ádám Facebook

Április 12-én megkezdődik Esztergom-Kertváros határában, az OMV kút előtt lévő útkereszteződés biztonságosabbá tétele

Április 12-én megkezdődik  Esztergom-Kertváros határában, az OMV kút előtt lévő  útkereszteződés biztonságosabbá tétele

Hernádi Ádám polgármester Facebook oldalán adta hírül, hogy a jövő hét hétfőn, április 12-én, megkezdődik a forgalmas 117. sz. főút – 1117 sz. út csomópontjának átalakítása a biztonságosabb közlekedés érdekében.


A polgármester hangsúlyozta, hogy az esztergomiaknak régóta jogos igénye az, hogy a város tegyen lépéseket Esztergom-Kertvárosban a 117. sz. főút – 1117 sz. út csomópont biztonságosabbá tételének érdekében. Hernádi Ádám a bejegyzésében emlékezetetett arra, hogy polgármesteri programjában is szerepelt a fent említett probléma megoldása is.

"Most örömmel értesíthetem arról Önöket, hogy a jelzett csomópont a Magyar Közút Zrt. tájékoztatása szerint 2021. április 12-i kezdéssel fejlesztésre, átalakításra kerül." - fogalmazott a polgármester.

A fejlesztés során forgalomtól függő jelzésirányítás kerül kialakításra, ami videódetektorok segítségével figyeli a forgalmat.
Alapértelmezetten mindig a 117. sz. út Esztergom felőli torkolata kap szabad jelzést, amennyiben valahol érkezik jármű a forgalomirányító berendezés a szükséges közbenső idők letelte után átváltja a szabad jelzést.
A csomópontban ezen kívül a könnyebb forgalomlefolyás segítésére 3 db terelősziget is kiépítésre kerül, így a jobbra kanyarodó járművek jelzőlámpás szabályozás nélkül tudnak haladni.
A munkálatok várhatóan két hetet vesznek igénybe.

A polgármester felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy a beruházás kivitelezése alatt a csomópontot és környékét fokozott figyelemmel közelítsék meg.


Fotó: Hernádi Ádám Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 11. 19:07, vasárnap | Helyi

Pilinszky Bordalát zenésítették meg a költészet napjára

A magyar költészet napját és egyben a Pilinszky 100 centenáriumot, Pilinszky János : Bordal versének feldolgozásával köszönti Strausz Eszter, Vörös László és zenésztársaik.

2021. Április 10. 08:39, szombat | Helyi

Április 17-től, szombattól újra lehet nyilvános szentmiséket tartani

Erdő Péter bíboros rendelkezését tegnap tette közzé a Főegyházmegye hivatalos oldalán, melyben többek között az áll, hogy április 17-én, szombattól ismét a nép részvételével lehet szentmiséket tartani.

2021. Április 10. 08:01, szombat | Helyi

Tekerj és irány Esztergom!

A SacraVelo kerékpáros zarándokút-hálózat a napokban bővült Esztergomban egy új pihenőhellyel. Az Erzsébet parkban kényelmes padok, asztal és biciklitároló várja a kétkeréken túrázókat vagy csak az erre sétálókat.

2021. Április 10. 07:37, szombat | Helyi

Egy hónapig ingyen használhatják az esztergomiak a Zöld Busz tesztjáratát

A Zöld Busz Program keretében 2021.04.12. és 05.08. között egy Mercedes-Benz eCitaro elektromos autóbusz közlekedik majd teszt jelleggel Esztergomban.