Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2021. Április 06. 19:36, kedd | Helyi
Forrás: Hernádi Ádám Facebook

Április 12-én megkezdődik Esztergom-Kertváros határában, az OMV kút előtt lévő útkereszteződés biztonságosabbá tétele

Április 12-én megkezdődik  Esztergom-Kertváros határában, az OMV kút előtt lévő  útkereszteződés biztonságosabbá tétele

Hernádi Ádám polgármester Facebook oldalán adta hírül, hogy a jövő hét hétfőn, április 12-én, megkezdődik a forgalmas 117. sz. főút – 1117 sz. út csomópontjának átalakítása a biztonságosabb közlekedés érdekében.


A polgármester hangsúlyozta, hogy az esztergomiaknak régóta jogos igénye az, hogy a város tegyen lépéseket Esztergom-Kertvárosban a 117. sz. főút – 1117 sz. út csomópont biztonságosabbá tételének érdekében. Hernádi Ádám a bejegyzésében emlékezetetett arra, hogy polgármesteri programjában is szerepelt a fent említett probléma megoldása is.

"Most örömmel értesíthetem arról Önöket, hogy a jelzett csomópont a Magyar Közút Zrt. tájékoztatása szerint 2021. április 12-i kezdéssel fejlesztésre, átalakításra kerül." - fogalmazott a polgármester.

A fejlesztés során forgalomtól függő jelzésirányítás kerül kialakításra, ami videódetektorok segítségével figyeli a forgalmat.
Alapértelmezetten mindig a 117. sz. út Esztergom felőli torkolata kap szabad jelzést, amennyiben valahol érkezik jármű a forgalomirányító berendezés a szükséges közbenső idők letelte után átváltja a szabad jelzést.
A csomópontban ezen kívül a könnyebb forgalomlefolyás segítésére 3 db terelősziget is kiépítésre kerül, így a jobbra kanyarodó járművek jelzőlámpás szabályozás nélkül tudnak haladni.
A munkálatok várhatóan két hetet vesznek igénybe.

A polgármester felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy a beruházás kivitelezése alatt a csomópontot és környékét fokozott figyelemmel közelítsék meg.


Fotó: Hernádi Ádám Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 25. 10:14, szerda | Helyi

Az év legnagyobb ismert aszteroidája száguld el a Föld mellett pénteken

A potenciálisan veszélyes kategóriába tartozik, de becsapódástól nem kell tartanunk.

2022. Május 25. 09:57, szerda | Helyi

Megcsípett egy darázs, mit tegyek? Ezeket használja!

Darázs- és méhcsípés kezelése házilag is megoldható. Hogyan lehet enyhíteni a tüneteket, viszketést duzzanatot? Sokszor felesleges készítményeket javasolnak. Tények és tévhitek.

2022. Május 25. 09:48, szerda | Helyi

2023 év elejére készülhet el Esztergom új piaca

A TOP-1.1.3-16-K01-2017-00001 azonosító számú „Esztergom, városi piac kialakítása” című projekthez kapcsolódóan az épülő városi piac sajtónyilvános helyszíni bejárását tartották meg május 24-én, kedden.

2022. Május 24. 15:06, kedd | Helyi

Magyar Kémiaoktatásért Díj 2022

Általános iskolai, középiskolai, valamint középfokú szakképzésben résztvevő kémiatanárok részére ír ki pályázatot a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma.