Városlista
2021. április 12, hétfő - Gyula

Hírek

2021. Április 07. 10:18, szerda | Helyi
Forrás: esztergom.hu

Április 15-ig lehet beküldeni vagy postára adni az Ebösszeíró adatlapokat

Április 15-ig lehet beküldeni vagy postára adni az Ebösszeíró adatlapokat

Esztergom város közigazgatási területén tartott ebekről az eb tulajdonosa, tartója, az ebösszeírás során adatot szolgáltatni köteles. Ennek elmulasztása állatvédelmi bírság kiszabását vonhatja maga után!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése alapján az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal az ebrendészeti feladatai ellátása érdekében Esztergom város közigazgatási területén tartott ebek nyilvántartásba vétele céljából 2021. február 1. napja és 2021. április 15. napja között ebösszeírást végez.

Az eb tartója, tulajdonosa az Esztergom város közigazgatási területén tartott ebekről ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik.

Az ebösszeírás során az ebtartónak ebenként kell kitöltenie az ebösszeíró adatlap-ot, majd visszajuttatni az Önkormányzat részére.

Az adatlapok beszerzése az ebtartó kötelessége. Az adatlapok beszerezhetőek az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal (2500 Esztergom, Széchenyi tér 1.) portáján, az Esztergom-kertvárosi és Pilisszentléleki kirendeltségeken ügyfélfogadási időben, vagy letölthetők az letölthetők az Önkormányzat honlapjáról. Az adatlap kézzel is kitölthető olvashatóan, de a saját kezű aláírás minden esetben elengedhetetlen feltétele a benyújtásnak!

Az ebösszeíró adatlapokat (ebenként kitöltve) az alábbi úton lehet benyújtani: postai úton az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatalnak címezve (2500 Esztergom, Széchenyi tér 1.) Személyesen leadható a Hivatal portáján, illetve az Esztergom-kertvárosi és Pilisszentléleki Kirendeltségeken ügyfélfogadási időben a kihelyezett gyűjtő dobozba.

Elektronikus úton (aláírva, beszkennelve) azebosszeiras@esztergom.hu elektronikus címre küldve.

Az ebösszeíró adatlapok leadási határideje: 2021. április 15.

Esztergom város közigazgatási területén tartott ebekről az eb tulajdonosa, tartója, az ebösszeírás során adatot szolgáltatni köteles.

Az ebek tulajdonosai, tartói az ebösszeírás időszakán túl is kötelesek az ebnyilvántartás részére a jelentős változásokról (eb elpusztulása, tulajdonosváltozás, vagy tartási hely változás esetén) folyamatosan adatot szolgáltatni a „Bejelentőlap ebtartásban bekövetkezett változásokról” adatlap kitöltésével és benyújtásával!

Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírság kiszabását vonhatja maga után!

Felhívjuk továbbá a Tisztelt Ebtulajdonosok figyelmét, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 17/B. § (10) bekezdése értelmében 2013. január 1. napjától a 4 hónaposnál idősebb eb csak elektronikus transzponderrel (chippel) megjelölve tartható. Amennyiben a jogszabályban meghatározott kötelezettségének még nem tett eleget, azt kérjük, haladéktalanul pótolja.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 11. 19:07, vasárnap | Helyi

Pilinszky Bordalát zenésítették meg a költészet napjára

A magyar költészet napját és egyben a Pilinszky 100 centenáriumot, Pilinszky János : Bordal versének feldolgozásával köszönti Strausz Eszter, Vörös László és zenésztársaik.

2021. Április 10. 08:39, szombat | Helyi

Április 17-től, szombattól újra lehet nyilvános szentmiséket tartani

Erdő Péter bíboros rendelkezését tegnap tette közzé a Főegyházmegye hivatalos oldalán, melyben többek között az áll, hogy április 17-én, szombattól ismét a nép részvételével lehet szentmiséket tartani.

2021. Április 10. 08:01, szombat | Helyi

Tekerj és irány Esztergom!

A SacraVelo kerékpáros zarándokút-hálózat a napokban bővült Esztergomban egy új pihenőhellyel. Az Erzsébet parkban kényelmes padok, asztal és biciklitároló várja a kétkeréken túrázókat vagy csak az erre sétálókat.

2021. Április 10. 07:37, szombat | Helyi

Egy hónapig ingyen használhatják az esztergomiak a Zöld Busz tesztjáratát

A Zöld Busz Program keretében 2021.04.12. és 05.08. között egy Mercedes-Benz eCitaro elektromos autóbusz közlekedik majd teszt jelleggel Esztergomban.