Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Október 27. 04:14, péntek | Helyi
Forrás: felvidek.ma

Arany-album a felvidéki diákoknak

Arany-album a felvidéki diákoknak

A Magyar Közösség Pártja jóvoltából a régió felső tagozatos diákjainak személyesen adja át Farkas Iván, Szigeti László és Bolya Szabolcs az „Arany Szalontája, Szalonta Aranya” címen megjelent képes albumot.

A Magyar Közösség Pártja Nyitra megyei jelöltjei, Farkas Iván megyeelnök – és képviselőjelölt, valamint Szigeti László és Bolya Szabolcs képviselőjelöltek, sorra látogatták a régió iskoláit, abból a célból, hogy a felső tagozatos tanulók részére átadják az „Arany Szalontája, Szalonta Aranya” címen megjelent képes albumot, mely a költőóriás születésének 200. évfordulója alkalmából látott napvilágot, Nagyszalonta Város adományaként - írja a felvidek.ma.

A szülőváros a következő üzenettel indította útjára a kiadványt: „Az Arany Szalontája, Szalonta Aranya ünnepi album, minden nemzeti érzelmű, hazáját szerető, a magyar irodalom és történelem iránt érdeklődő embernek, elsősorban a magyar nyelven tanuló diákoknak, a Kárpát-medence területén és a tengeren túl.”



Elsőként a párkányi Ady Endre Alapiskolában adták át az impozáns kiadású könyvet, majd a kéméndi Petőfi Sándor Alapiskolát és a Szalkai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolát látogatták meg. A köbölkúti Stampay János Alapiskola látogatását a szőgyéni Csongrády Lajos Alapiskolában tett látogatás követte, majd a Kürti Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolába vitték el az ajándékkönyveket. A következő napokban a muzslai Endrődy János Alapiskolába szintén elviszik a képes albumot, hogy átadják a felső tagozatos tanulók osztályfőnökeinek, miként tették a régió összes magyar tannyelvű oktatási intézményében.

A teljes cikk a felvidek.ma portálon olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.