Városlista
2022. július 7, csütörtök - Appolónia

Hírek

2021. Június 05. 10:33, szombat | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Arany Słomczynban Ezüst a Rabócsi Ringen!

Arany Słomczynban Ezüst a Rabócsi Ringen!

A lengyelországi Słomczynban, május 15 - 16 volt a CEZ és 1. rundy Mistrzostw Polski Rallycross 2021 versenye ahol magyarországot Luigi sikeresen képviselte, ugyanis a SuperCar kategóriában nem talált legyőzőre.

Lugit a boldog győztest kaptam mikrofonvégre.

Miként is értékeled, hogy a 11 SuperCar pilóta közül te nyerted a versenyt a Peugeot 208-as autóddal?

- Örültem nagyon, igazából ennél jobb évkezdetre nem is számítottam. Meg volt ugye az első Magyar OB Kakucson, aztán sikerült behúzni a Lengyelt. Azt gondolom ez így rendben volt. Nagyon örültünk! Kettőből kettő győzelem!

Kategóriagyőzelemmel a tarsolyodban érkeztél a Pünkösdi Rallycross versenyre a Rabócsi Ringre. Itt is a győzelem volt a célod?

- Alapvetően szeretem úgy csinálni, hogy minél jobb legyen. Ebben az erős mezőnyben én egy dobogóban reménykedtem leginkább. Az hogy második lettem, és döntőben Tominak ott loholtam a nyomában az nekem mindenképen nagyon jó volt.

Első kvalifikációs futam 4. hely, mi történt a második és a harmadik kvalinál már a második helyen tündököltél. Aztán megint rontottál a helyezéseden.

- Szenvedtünk a hétvégén. Rosszul gumiztunk, volt technikai hibánk, volt önfejűségem. Nem hallgattam mindenben a csapatra, pedig kellett volna. Igazából szépen összeraktuk, hogy megnehezítsük a saját dolgunkat. A cél nekem az, hogy az EB-n jól szerepeljek. az EB az nem lesz, ami volt lengyelben vagy kakucson, hogy elrajtolunk megyünk elől és jaj de jó! Hanem bizony-bizony ott folyamatosan a tömegben kell menni. Ez a mostani Rabócsi Ringi verseny pont ezért volt jó mert valójában ahogy mondani szokták a jubileumi versenyeknek mindig emlékezetesnek kell lenni, na hát ez az is volt. Úgy hogy ez megdolgoztatott rendesen engem.

A Semi-Final 1-ben, és ahogyan a sokadjára elrajtoltatásra kerülő döntőben is második lettél. Miként is emlékszel vissza erre a két futamra?

- Alapvetően az elődöntőben a hármas kockából rajtoltam. Én azt gondolom az egy jobb pozíció, mint a kettes kocka. Hálistennek ez be is bizonyosodott, úgy hogy sikerült ott bebújnom és úgy helyezkednem, hogy a végén másodiknak intettek le. Ezzel meg is voltam elégedve. Az döntő, na az az idegek harca volt. Kezdődött, hogy a lengyel pilóta bemozdult, úgy hogy neki dupla Joker. Hozzáteszem én egy rendkívül rossz rajtot vettem. Elrajtolunk, aztán durr Márk egy borzasztó nagyot esett. Elképesztően nagyon sajnálom. Piros zászló, újra indították a futamunkat, aztán megint felszívni magad. Most jól elkaptam a rajtot, rohanás, aztán szegény Kiss Lacinak kigyullad az autója, ismét piros zászló. Aztán megint vissza, tankolás, stb stb. Az utolsó rajtom sikerült a legjobban, próbáltam tartani Kárai Tominak a tempóját, amit úgy gondolok, hogy sikerült. A Joker körön én a Fair Play jegyében versenyzek mindig, amennyire csak lehet. Egyszerre értünk a kivezetőre, elvileg annak van elsőbbsége, aki a fő nyomon megy ezért igazából megjátszhattam volna azt, hogy kiengedem az autót - természetesen kontakt lett volna - Tomi sem az a megijedős fajta, hogy nem veszi el. Törünk, zúzunk, aztán bármi lehet. Az EB ezt így csinálom az OB-n biztos, hogy nem. Az nekem nem tetszett volna úgy nyerni. Erőből szeretném a Tomit megverni, és szerintem fog is sikerülni. Nem azt mondom, hogy az elkövetkezendő versenyeken, de az év második felében komolyan kell számolnia velem.

Összességében hogy értékeled a jubileumi rallycross versenyt?

- Egyébként nagyon jó volt. egy külső szemével nézve volt minden. Törés, zúzás, nagy tempó, óriási előzések, versenyek. Maga a verseny, mint jubileumi az odatett magáért. A pálya az nagyon rendben volt, az infrastruktúra is egyre komolyabban tűnik, és nagyon szép kupákat kaptunk, amit kiemelnék.

Legközelebb merre?

Következő versenyem mire ez a cikk megjelenik Lotus Cup Europe versenyen indulok egy Lotus Exige 360 CUP R Belgium Spa-ban. Geinbachban lesz legközelebb rallycross verseny lesz nekem. Osztrák Bajnoki szombaton és vasárnap CEZ.

Partnereink: Valton Sec Zrt., Allied Software Systems Kft., Príma Pék Finompékáru Kft., Spice Communication Kft., Juna-Sec Kft., Juna Group Kft., Piramis Építőház Kft., Bau-Styl Kft., Új Ház Centrum Kft., Új Ház Centrum Bau Star Kft., XTRM Group Kft., Apple PS Kft., Valton-Master Car Kft., Wescam Kft., Cargostar Kft., Sanlander Kft., Eurodesgin Kft.,

Fotó: KODIX Photo - Hajóka Sportfotó

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 05. 19:02, kedd | Sport

Sikerült hozzászokni az autóhoz!

Új navigátor, újszerű autó, régi pályák, sikeres célba érkezés. Ez jellemzi a Juhász - Gondos ralipárost.

2022. Július 05. 15:03, kedd | Sport

Hiányzott már a Rallye!

A Köbli Károly - Szilágyi Mihály ralipáros egy Škoda Felicia Kitcar fedélzetén vágott neki az 55. Fenstherm Kontakt Mecsek Rallye-nak.

2022. Július 05. 12:01, kedd | Sport

A jövő válogatottjában

2022. Július 04. 19:26, hétfő | Sport

Lépj a legendás elődök útjára!

A harmadik évében járó Hybrid RX Team egyik autója felszabadult a Nyirádi OB futamra 2022.07.16-17-re.