Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Június 08. 09:52, szombat | Helyi
Forrás: MTI/MTI Fotó: Kovács Attila

Árvíz - elérték a védművek a kellő magasságot

Árvíz - elérték a védművek a kellő magasságot

Komárom-Esztergom megyében az árvíz ellen védekező 12 településen a védművek elérték a vízügy által javasolt magasságot, ami 40 centiméterrel meghaladja az előre jelzett vízállás szintjét - tájékoztatta.

Stolczenberger Klára a katasztrófavédelem szóvivője szombaton reggel a az MTI-nek közölte: a településeken gáterősítések zajlanak, valamint figyelő szolgálat működik. Az önkéntesek többségét hazaengedték, vízügyes szakemberek, katonák, tűzoltók, polgárőrök és rendőrök látják el a szolgálatokat.

Süttőn pénteken délután helyreállt a vezetékes vízszolgáltatás, mely csőtörés miatt szünetelt néhány óráig, Táton a Kenyérmezei patak Tát felöli oldalán további tízezer homokzsákot építettek be, Nyergesújfalun elvégezték az Eternit gyár elektromos leválasztását.

A Vízügyi Főigazgatóság adatai szerint Komáromnál szombaton reggel hat órakor 837 centiméter volt a vízállás, itt a valaha mért legnagyobb, 801 centiméteres szintet pénteken reggel kilenc órakor lépte át a folyó. Esztergomban 792 centiméteres a vízállás, itt 771 centiméter volt a valaha mért legmagasabb szint, amelyet pénteken este nyolckor lépte át a Duna. A grafikonok alapján mindkét helyszínen csökken az emelkedés üteme.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.