Városlista
2022. június 27, hétfő - László

Hírek

2013. Június 05. 13:46, szerda | Helyi
Forrás: MTI / fotó: parkerdo.hu

Árvíz – erdei utakat nyithat meg a parkerdő

Árvíz – erdei utakat nyithat meg a parkerdő

Pilismaróti és visegrádi erdészeti utakat nyithat meg csütörtökön a Dunakanyar erdeit kezelő Pilisi Parkerdő Zrt., és az ott dolgozó közfoglalkoztatottak átirányításával is segítenek az árvízi védekezésben.

Eddig csaknem száz közfoglalkoztatottat irányítottak át a Dunakanyarban zajló árvízvédelmi munkák helyszíneire, közölte Lomniczi Gergely a társaság szóvivője szerdán az MTI-vel. A munkások a helyi önkormányzatokkal kötött megállapodások szerint a gátépítésben, a homokzsákok töltésében és az utak járhatóvá tételében vesznek részt Pilismarót, Dömös, Visegrád, Dunabogdány és Tahitótfalu térségében, valamint a Szentendrei-szigeten.

A szóvivő közleményében kitért arra is, hogy szükség esetén több erdészeti utat is megnyit a Pilisi Parkerdő Zrt. a Dunán levonuló rekordszintű árhullám miatt. Tájékoztatása szerint a Pilismarótról a Két-Bükkfa-nyereg, Pilisszentlélek és Pilisszentkereszt irányába futó úgynevezett Hoffmanni út, valamint a Visegrádról Pap-rét, Hegytető parkoló, pilisszentlászlói út felé haladó erdészeti út használatával elkerülhető, hogy a 11-es főút várható lezárása esetén az árvíz elzárja Pilismarót, Dömös és Visegrád települést.

Az utakat a Dunának 11-es főútra történő kilépése után, előreláthatólag csütörtökön nyitják meg, az intézkedés a víz visszahúzódásáig marad érvényben. Az aktuális helyzetről a www.parkerdo.hu-n, a www.kozut.hu-n és az érintett önkormányzatok honlapjain lehet bővebben tájékozódni.

A megnyitás időszakában a Pilisi Parkerdő Zrt. erdőrendészete a helyi rendőrséggel együttműködve fokozott ellenőrzést végez, egyúttal arra kérik a környékre kirándulni induló kerékpárosokat, hogy lehetőleg kerüljék el a közforgalom előtt megnyitott erdészeti utakat a növekvő forgalom miatt.

A megnyitandó szakaszok személygépkocsik és legfeljebb 7,5 tonnás tehergépjárművek közlekedésére alkalmasak, az erdei utakon a KRESZ szabályai érvényesek. Ezeken az út- és a látási viszonyoknak megfelelően, de legfeljebb óránkénti 30 kilométeres sebességgel lehet haladni. A sofőröknek számítaniuk kell erdészeti tehergépjárművekre és kerékpárosokra, úthibákra, és vadon élő állatok megjelenésére is - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 13. 13:08, hétfő | Helyi

SZÜK NORBERT EMLÉKKIÁLLÍTÁS

2022. június 4-én nyílt meg Szük Nobert festőművész (1970-2021) emlékkiállítása a Kapcsolatok Házában.

2022. Június 07. 10:57, kedd | Helyi

Fokozott rendőri jelenlét Dömösön és Pilismaróton

A nyári időszakban rendőri ellenőrzésre kell számítani a térségben.

2022. Június 01. 17:35, szerda | Helyi

Öten is megsérültek a dorogi balesetben

Június elsején, szerdán délután egy menetrend szerinti autóbusz és két személygépkocsi ütközött össze Dorogon, a Hantken Miksa és a Rákóczi utca kereszteződésében.